Acasă STIRI HUNEDOARA Tururi ghidate și expoziții de Zilele Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului

Tururi ghidate și expoziții de Zilele Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului

Turiștii care vor vizita Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului în următoarele zile vor putea lua parte la tururi ghidate, vernisajul mai multor expoziții, la ateliere sau diverse activități educaționale prilejuite de sărbătoarea Zilelor Geoparcului și Săptămâna Europeană a Geoparcurilor.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, turiștii sunt așteptați la punctele de vizitare ale Geoparcului din Hațeg, la Centrul pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot și la Casa Dinozaurilor Pitici din localitatea Sînpetru. Ei pot afla informații inedite despre dinozaurii pitici care populau acum circa 70 de milioane de ani fosta Insulă a Hațegului și pot înțelege mai bine detaliile despre viața acestora prin intermediul machetelor de dinozaur și a exponatelor.

‘Zilele Geoparcului și Săptămâna Europeană a Geoparcurilor sunt două dintre evenimentele de tradiție ale Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului — Universitatea din București. Ele sunt marcate și în acest an în preajma sărbătorii de Sânziene și a Solstițiului de Vară prin tururi ghidate la principalele puncte de vizitare, vernisaje de expoziții, workshop-uri și activități educaționale’, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa.

Voluntarii pentru Geoparc se vor implica în marcarea celor două evenimente prin participarea la un workshop dedicat realizării Livezii Senzoriale în localitatea Densuș, dar și prin celebrarea, pe 24 iunie, a Zilei Universale a Iei într-un mod aparte.

‘Vor promova celebra bluză tradițională românească la o întâlnire cu voluntari din cadrul Serviciului European de Voluntariat care vor veni miercuri în Țara Hațegului să le împărtășească din experiența lor internațională și să le explice care sunt pașii de urmat pentru efectuarea unui stagiu de voluntariat în străinătate’, a explicat reprezentanta Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Sfârșitul de săptămână este rezervat vernisajelor de expoziții, astfel că vineri, 26 iunie, la Centrul pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot, două studente ale Universității Naționale de Arte din București vor aduce în Geoparc două expoziții inedite: ‘Corali’ și ‘Fragilitate’.

Duminică, 28 iunie, în apropierea sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel turiștii aflați în Geoparc sunt invitați la o sărbătoare a comunității din satul Sînpetru, comuna Sîntămăria Orlea unde va fi deschisă Casa Tradițiilor Hațegane — o expoziție permanentă menită să spună turiștilor povestea unor meșteșuguri care au stat la baza dezvoltării unei comunități locale puternice în Țara Hațegului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: