Acasă ADMINISTRATIE UE reduce cheltuiala cu traducerile oficiale. Parlamentarii critică măsura

UE reduce cheltuiala cu traducerile oficiale. Parlamentarii critică măsura

iuliu-winklerDeputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) avertizează asupra impactului negativ pe care îl va avea limitarea folosirii tuturor limbilor oficiale ale UE în cadrul instituțiilor europene asupra mecanismelor democratice și a procesului de adâncire a integrării.

Parlamantarul european spune că multilingvismul este unul dintre principiile fundamentale ale UE și una dintre bogăţiile sale cele mai de preţ, care reflectă diversitatea culturală şi lingvistică a Uniunii.

Astăzi, folosim 23 de limbi oficiale. Din cauza crizei, este necesară reducerea cheltuielilor în instituţiile europene și sunt de acord cu aceasta, dar trebuie, cu responsabilitate, identificate domeniile în care să facem economie. În Parlamentul European (PE), încercările de se diminua folosirea limbilor „mai puţin uzitate” în favoarea celor trei limbi „procedurale” (engleza, franceza și germana – n.n.) sunt făcute în mod constant. Iar acum, la Comitetul Regiunilor s-a inițiat o măsură care vizează renunţarea la propriul aparat de interpreți. Este o decizie extrem de dăunătoare”, a afirmat Iuliu Winkler, luni seara, în plenul PE reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Deputatul european al UDMR a arătat că UE este a cetățenilor din cele 27 de state membre,în curând 28 de state, care vorbesc 23 de limbi, în curând 24, toate acestea fiind limbi oficiale și egale în Uniune, nici una mai presus de alta.

Recent, a fost concepută o strategie privind reducerea cheltuielilor de funcţionare a Comitetului Regiunilor în care se  propune desfiinţarea aparatului propriu de traducere, acesta urmând să fie comasat cu serviciul de interpreți al PE.

Grupul PPE din cadrul Comitetului Regiunilor consideră că această măsură ar periclita independenţa instituţională a Comitetului, acest punct de vedere fiind susţinut şi de deputatul european Iuliu Winkler.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: