Uită de stereotipuri!

Mergem în Turcia! ”Ati înnebunit?! Au fost atentate acolo, nu e sigur deloc!” Mergem în Franța! ”Wooow! O să aveți o excursie superbă!”

Cam asta sunt reacțiile pe care le auzim, din ce în ce mai des. Oare de ce? De ce Europa de vest este considerată frumoasă, civilizată și…fără pericole? Pentru că știu să se joace cu imaginile. Știu cum să cumpere o clădire dărăpănată și nu să o reconstruiască, ci să pună un tapet în jurul clădirii și să o facă să pâră nouă și frumoasă. ”Normal, ei știu cum să se valorifice!” Nu. Ei știu cum să păcălească.

Am avut ocazia să călătoresc tare mult până la 19 ani și am reușit să pătrund prin holograma făcută de anumite țări.

Când am mers în Tanzania, trebuiau să ne mănânce crocodilii. În Mexic, toți ”drug dealers” ne urmăreau pe noi. În Papua, eram cină canibalilor iar în Iran era război. Asta spuneau majoritatea persoanelor care aflau că mergem în aceste țări. De unde știau toate astea? De la imaginea greșită pe care mass-media dorește să ne-o inducă.

Noi tocmai ne-am întors din Turcia, unde am petrecut câteva zile extraordinare! Am avut parte de ospitalitatea turcească, am văzut locuri minunate și nu ne-am simțit nici măcar o singură data în pericol. De când ne-am întors, spunem tuturor că ne gândim să pregătim pentru toamnă viitoare, o excursie în Turcia, organizată prin intermediul asociației noastre, Clubul Evoluții. Ar fi un prilej extraordinar de a descoperi locuri frumoase, magice, interesante și misterioase. Am putea vedea nomazii traversând munții Taurus și am putea admiră formațiunile Cappadociei.

Însă…din păcate…uneori, primim astfel de răspunsuri: ”Nu am eu ce caută în Turcia, cu toate atentatele ce au avut loc acolo! Nu e safe! Hai să facem o tură în Alpi, sau să admirăm peisajele din Germania!”

Va spun sincer că nu mai știu cum să le răspund. Voi știți că a fost un atentat la Nisa? Și la Bruxelles? Știți că a fost un atac cu macetă în Germania? Unde, în secolul acesta, mai este 100% safe?!
Uitați de stereotipuri! Încărcați-vă de energie poztiva și totul va fi cât se poate de bine! Dacă trăiești o viață întreagă cu frică, nu o să reușești să înveți prea multe. Uită de stereotipuri și evoluează! Zâmbește, călătorește, învață…”think outside the box”. Această cutie de care va vorbesc a fost, de fapt, creață de propria persoană! Noi ne creăm realitatea. Nu vi s-a întâmplat de multe ori să spuneți ”ce-ar fi dacă..” și chiar să se întâmple?! Exact așa se întâmplă și cu această cutie. Tu ești cel care poate să o înlăture. Sau…cel puțin să o lărgească.
Cred, de asemenea, că ar trebui să ne bucurăm de ceea ce ne înconjoară și să nu mai credem că iarbă vecinului e mai verde decât a noastră. Fiecare societate se confruntă cu probleme, dar asta nu trebuie să ne oprească din a călători și a evolua.
Am scris acest articol deoarece deseori am fost judecăți, fiindcă am vizitat anumite țări considerate nesigure…dar…am plecat cu gânduri pozitive și ne-am întors cu bine!
Va sfătuiesc să încercați și voi! 🙂

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: