AcasăALERTAO ingineră a fost umilită de patron. A făcut 250 de ture...

O ingineră a fost umilită de patron. A făcut 250 de ture în jurul sediului firmei la care lucra

Ionela Lungu, umilita de patron. foto: adevarul.ro
Ionela Lungu, umilita de patron. foto: adevarul.ro

Un caz incredibil s-a petrecut la o firmă din municipiul Hunedoara, o tânără ingineră aflându-se în situaţia de a înconjura clădirea societăţii de 250 de ori pentru că altceva nu i s-a dat de lucru.

Întâmplarea revoltătoare vine pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între patron şi angajata sa, dar acest aspect nu scuză, în niciun fel, modul în care angajatorul a înţeles să se comporte cu salariata sa.

De profesie inginer, Ionela Lungu, lucra la o firmă specializată în proiectarea şi execuţia reţelelor de distribuţie a gazului metan. După o serie de reproşuri, începută în luna ianuarie, starea de tensiune dintre angajat şi angajator a ajuns la apogeu într-o dimineaţa de la jumătatea lunii martie.

Patronul firmei mi-a spus că în ziua respectivă nu are ce să-mi dea de lucru şi m-a trimis să înconjor sediul firmei. Am făcut acest lucru de 250 de ori, între orele 8 şi 11, după care m-am dus la Poliţie şi apoi la ITM unde am reclamat fapta, considerând-o că este un abuz”, spune  Ionela Lungu.

După două săptămâni, tânăra ingineră şi-a dat demisia din funcţie, chiar dacă nu a dorit acest lucru.

„Mi-am dat demisia după ce nu am mai fost primită la lucru şi mi s-a schimbat încadrarea din inginer proiectant în inginer de execuţie. Patronul a refuzat să mă mai primească la lucru şi a spus că-mi scoate biroul pe hol”, a spus Ionela Lungu.

În replică, patronul firmei din Hunedoara, consilierul local liberal Jane Măgăon, a acuzat-o pe tânara ingineră că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu şi că ar fi ineficientă în cadrul firmei. El a recunoscut că a trimis-o pe fată să înconjoare sediul firmei, dar a precizat că era vorba de efectuarea unei măsurători a perimetrului ocupat de clădire.

Dacă mi-a spus că este inginer proiectant, atunci am pus-o să măsoare perimetrul clădirii şi nu s-o înconjoare. Nici acum nu mi-a adus măsurătorile. Eu nu am dat-o afară pe tânără, ci i-am dat de lucru. Eu am nevoie de oameni care să lucreze, nu să stea acasă şi să primească banii”, a afirmat patronul firmei.

El i-a reproşat tinerei că, din luna ianuarie, ar fi rămas foarte multe zile în concediu medical şi că atunci când a venit la serviciu a refuzat să meargă cu oamenii pentru a supraveghea lucrările de pe teren.

ITM Hunedoara va începe marţi o anchetă în acest caz, după ce femeia a reclamat ceea ce i s-a întâmplat. În opinia fostei angajate, ea ar fi fost şi discriminată în relaţia cu alţi colegi bărbaţi.

Potrivit legii, discriminarea la locul de muncă se poate pedepsi cu amendă de până la 100.000 de lei.

3 COMENTARII

  1. si daca ar fi numai atit. tinerii sunt supusi la tot felul de abuzuri din partea asa zisilor patroni. este revoltator ce a facut individul. sper sa fie pedepsit.

  2. Ce fel de om este acesta? Bravo fetei ca l-a reclamat. Daca nu ai de lucru, trimite oamenii acasa, dar nu-ti bate joc de ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc