AcasăADMINISTRATIECulmea impozitelor: un bărbat ce a murit acum 23 de ani, a...

Culmea impozitelor: un bărbat ce a murit acum 23 de ani, a primit somaţie să-şi plătească dările la stat

impozitPrimăria Călan a emis o înştiinţare de plată, pentru impozite restante, pe numele unui bărbat mort în urmă cu 23 de ani, pentru care tot autorităţile locale au eliberat, acum aproape un sfert de secol, certificatul de deces.

Este vorba de o sumă de 755 de lei, reprezentând impozite restante în ultimii cinci ani, pentru mai multe terenuri pe numele lui Aurel Davidoi, din Călan.

„Nu mi-a venit să cred ochilor când am primit somaţia de plată pe numele bunicului meu, care a murit în urma cu 23 de ani. Înştiinţarea de plată pentru suma de 755 lei a fost emisă de un angajat al Primăriei Călan, aceeaşi instituţie care a eliberat certificatul de deces al bunicului meu. Nu înţeleg de ce am primit pe numele bunicului decedat acestă somaţie de plată de 755 de lei, sumă pe care între timp am achitat-o, în condiţiile în care la Starea Civilă şi la Registrul Agricol, două birouri care ţin de Primăria Călan, se ştia despre moartea sa. Chiar nu se comunică între trei birouri”, a declarat Ioan Haicu, moştenitorul bărbatului decedat.

Chiar dacă nepotul decedatului spune că este rudă prin alianţă cu funcţionarul care a trimis somaţia, angajatul primăriei neagă că ar şti de moartea bătrânului, în urmă cu 23 de ani.

Somaţia de plată am emis-o, pentru că pentru terenurile respective nu s-a plătit impozit în ultimii cinci ani. Moştenitorul avea obligaţia să depună acte prin care să ateste moştenirea. Nu a făcut-o, motiv pentru care s-a emis somaţia de plată„, a declarat referentul Primăriei Călan.

Aceasta a recunoscut că în Primăria Călan nu s-a făcut confruntarea între bazele de date de la Starea Civilă, registru Agricol şi Biroul de Taxe şi Impozite, dar a precizat că evidenţele pe care le au cele trei servicii în acest moment nu permit acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc