Acasă STIRI HUNEDOARA Un bucătar-șef din Deva, multiplu premiat la Campionatul Internațional de Pizza și...

Un bucătar-șef din Deva, multiplu premiat la Campionatul Internațional de Pizza și Paste de la Sibiu

Campionatul Internațional de Pizza și Paste desfășurat la Sibiu în 9 și 10 aprilie, a reunit 60 de competitori, atât din România, cât și din alte țări europene precum Bulgaria, Grecia, Polonia sau Italia. Cel care a reușit însă o adevărată performanță în materie de premii și cupe obținute a fost deveanul Mircea Toderaș. El a creat, pe parcursul celor două zile, adevărate delicii culinare pe care le-a prezentat în fața unui juriu extrem de atent și pretențios. La final, el a reușit să obțină nu doar o cupă de aur, ci și mai multe medalii, dintre care două de aur, două de argint și una de bronz.

Patronul pizzeriei Etna din Deva, Mircea Toderaș, este cel care a dat lovitura pe scena de la Redal Expo Sibiu unde a avut loc International Pizza & Pasta Championship, eveniment organizat sub egida ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Toderaș este la a doua participare la acest eveniment, după ce anul trecut a reușit să impresioneze juriul cu o pizza făcută cu aur.

Și de data aceasta, Mircea Toderaș a reușit să se remarce, gătind ”la foc-continuu”, așa după cum chiar el ne-a declarat. Mircea Toderaș ne-a povestit că a avut parte de o experiență extraordinară în urma participării la acest adevărat maraton culinar. Din șapte probe ale concursului, a obținut cinci medalii, „cireașa de pe tort” fiind Cupa din aur, acordată pentru pizza creativă, dar și pentru cea mai bună participare.

„În prima zi, au fost trei probe. A trebuit să preparăm pizza clasică, pizza desert cu vanilie, căpșuni și fructe de pădure, dar și paste cu fructe de mare. În ziua următoare, au fost probele pentru pizza alternativă și creativă. La pizza alternativă nu am avut voie să folosim decât făină integrală sau fără gluten”, ne-a declarat Mircea Toderaș.

Cel mai spectaculos preparat al deveanului a fost pizza alternativă, pentru prepararea acesteia Mircea folosind, printre altele, anghinare, ciuperci, piept de pui și prosciutto crudo, gătit la cuptor cu convecție.

„Tehnica de lucru pentru această pizza, a fost mai deosebită. În concurs punctajul a fost acordat în funcție de mai multe criterii. A contat nu numai gustul, dar și modul de prezentare al preparatului, printre altele”, a explicat pizzerul.

Mircea Toderaș a fost singurul hunedorean care a concurat la această competiție internațională.

„Ce pot să spun?! Pentru mine a fost maximum ce se putea face în ceea ce privește prepararea pizzei în România. Nu știu ce s-ar mai putea face mai mult decât atât. Medaliile obținute înseamnă o încununare a eforturilor, o performanță pe care nu ai cum să o faci decât prin pasiune și mult sacrificiu. Aceasta este satisfacția cea mai mare, când vezi că talentul și munca ta sunt apreciate”, a declarat Mircea Toderaș.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: