AcasăSTIRIUn fost SRI-ist, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black...

Un fost SRI-ist, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea României din UE

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție din România, a solicitat luni seară propunerea ieșirii țării noastre din Uniunea Europeană, după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European.

Daniel Dragomir, unul dintre apropiații PSD, este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în primă instanță. El a fost arestat preventiv de două ori.

Dragomir a lansat luni atacul la adresa Uniunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

De remarcat că Dragomir și-a intitulat postarea pe Facebook drept ”câteva comentarii la cald după dezbaterea de la Strasbourg”, dar logo-ul pentru Roexit postat este extrem de elaborat, ceea ce implică o pregătire din timp a momentului în care a fost lansat.

Postarea lui Dragomir a avut peste 500 de share-uri pe Facebook.

Dragomir a început o campanie dezlănțuită la adresa DNA și a luptei anticorupție din momentul în care a fost reținut, apoi trimis în judecată și condamnat în primul său dosar. Daniel Dragomir a fost condamnat în decembrie 2016 de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii. În același dosar, Marinela Zoica Dragomir, soția lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc