Acasă STIRI Un fost viceprimar a lovit un bărbat care traversa strada regulamentar

Un fost viceprimar a lovit un bărbat care traversa strada regulamentar

[ad_1]

Un fost viceprimar din localitatea hunedoreană Uricani a accidentat, luni, un bărbat care traversa regulamentar strada. Costel Stancu, actualmente consilier personal al primarului Dănuț Buhăescu, se afla la volanul mașinii primăriei. Bărbatul lovit a rămas internat în spital la Petroșani. Potrivit reglementărilor ITM – Legea 319/2006, deși în evenimentul rutier este implicată o mașină a instituției, nu poate fi vorba despre un accident de muncă. 

Victimă la spital, mașină a primăriei – avariată

Costel Stancu, consilierul personal al primarului din Uricani, a generat, luni, un accident de circulație în care victimă a fost un bărbat din Vulcan. Grigore Buță traversa regulamentar strada când a fost lovit de mașina primăriei din Uricani, condusă de Costel Stancu.

Conducătorul auto a declarat pentru Gazeta de dimineață că vizibilitatea i-a fost opturată de soarele care îi bătea din față.

”A trecut mașina din fața mea. Când am ajuns în dreptul lui (a pietonului – n.r.))  a intrat direct în partea dreaptă. A lovit cu cotul în parbriz și de aceea s-a spart. Mă bucur că nu este mai grav”, povestește Costel Stancu.

Stancu susține că fusese să alimenteze mașina primăriei de la benzinăria din Vulcan.

Bărbatul accidentat a fost transportat la spitalul din Petroșani cu fracturi la umăr și picior.

Primele informații arată că bărbatul ar trebui supus unor intervenții chirurgicale.

Deși se afla la volanul mașinii primăriei, evenimentul ce a avut loc în municipiul Vulcan nu poate fi asimilat drept accident de muncă. Și asta, pentru că victimă nu este angajatul primăriei, ci un bărbat – pensionar – care nu se afla în timpul programului de lucru.

Costel Stancu susține totodată că parbrizul spart de la mașina primăriei nu va fi schimbat din banii administrației publice, ci chiar de el.

Potrivit ITM Hunedoara, o mașină a unei instituții poate fi condusă de orice angajat care are o fișă de aptitudini completă. Asta înseamnă că în această fișă trebuie să existe viza care indice că ești  ”apt pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice.”

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: