Acasă STIRI BIHOR Un nou aquapark se construiește la doi pași de Oradea; 26 de...

Un nou aquapark se construiește la doi pași de Oradea; 26 de milioane de euro investiți, 15 piscine dintre care o piscină de sticlă suspendată

Un nou proiect, care va atrage cu siguranță și turiști români, prinde contur la doi pași de granița româno-maghiară. Primarul municipiului Debreţin din Ungaria, Papp László, a anunțat într-o conferinţă de presă la finalul acestei săptămâni că un  modern aquapark va fi construit în scurt timp pe amplasamentul vechiului ştrand din Nagyerdo, zona de agrement a oraşului. 

Ștrandul va avea 15 piscine în suprafaţă totală de 5.700 de metri pătraţi, pentru mai multe categorii de vârste – de la copii, până la pensionari. Vor fi totodată piscine cu apă termală, bazine pentru sport dar şi pentru relaxare.

Copiii vor avea un bazin de 1900 metri pătraţi, împărţit pe categorii de vârste, având printre altele topogane cu diferite grade de dificultate, dar şi un bazin cu valuri, în spatele căruia se va afla şi o scenă în aer liber, unde se vor ţine concerte sau spectacole.

„Teoretic, noul ştrand va fi predat toamna viitoare şi se va deschide în primăvara anului 2020, pentru a finaliza şi amenajarea zonelor verzi”, a spus primarul  Papp László.

După bazinele pentru copii se va realiza un aşa zis „râu” adânc de 1,2 metri, în care vizitatorii vor putea înota spre zona destinată adulţilor. Aici se va construi clădirea administrativă, cu trei etaje şi înaltă de 12 metri. În clădire vor fi vestiarele, dotate cu duşuri şi toalete şi tot aici va fi piscina cu apă termală, pentru proceduri medicale, respectiv bazinul de 1100 metri pentru sportivi, destinat orelor de înot dar şi competiţiilor.

Pe acoperişul clădirii va fi o terasă suspendată, cu o piscină de relaxare suspendată din sticlă. Lângă clădire se va construi piscina de aventuri în suprafaţă de 1150 metri pătraţi, cu 4 topogane uriaşe, inclusiv un aquatube, un perete pentru căţărat, zonă pentru sărituri de la 1,3 respectiv 4,7 metri.

Potrivit primarului, la licitaţia organizată pentru desemnarea antreprenorului s-au depus două oferte valabile: Hunép, cu 8,5 miliarde de forinţi şi 8 ZÁÉV Építőipari Zrt, care a ofertat 8, 996 miliarde.

„Pentru că şi oferta Hunép depăşea finanţarea iniţială de 6 miliarde de forinţi, oraşul va trebui să contribuie cu suma care lipseşte. 1,2 miliarde de forinţi vor fi alocaţi din fondurile destinate dezvoltării turismului iar 1,3 miliarde din buget”, a explicat edilul.

În ştrand va exista şi o alee destinată comercianţilor, unde turiștii vor găsi cofetării, restaurante şi cafenele, dar şi o zonă verde pentru cei care caută odihnă.

„Acest ştrand este realizat într-o zonă protejată, deci au fost impuse condiţii severe pentru investiţie, inclusiv suprafeţele obligatorii verzi pe care trebuie să le asigurăm pentru vizitatori. Chiar şi aşa, valoarea investiţiei nu este mai mare decât a altor aquaparkuri ”, a explicat directorul viitorului ştrand, Fazekas Lajos.

Potrivit acestuia, biletul de intrare în aquapark va permite accesul la toate serviciile din ştrand, mai puţin la zona food.

 

Sursa: oradeb.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să NU transformi făcutul bagajelor înaintea plecării în vacanță într-un stres inutil

Cel mai greu lucru de făcut înaintea plecării într-un sejur de vacanță este bagajul. Pe lângă faptul că trebuie să te gândești...

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: