Acasă STIRI HUNEDOARA Un ONG din Valea Jiului își propune să transforme Lupeniul într-un...

Un ONG din Valea Jiului își propune să transforme Lupeniul într-un municipiu al tinerilor

În toamna acestui an, Asociația Niloran al cărui președinte este colaboratorul portalului stiridinvest.ro, Nicu Tașcă,  revine cu un nou proiect pentru tinerii din municipiul Lupeni.

Nu întâmplător a fost ales Lupeniul, administrația publică din vesticul municipiul al Văii Jiului înțelegând și apreciind importanța proiectelor pentru tineri. Proiectul care va fi implementat se numește ”Lupeni – Municipiul Tinerilor” și va fi, după cum îi spune și numele proiectul care va da startul transformării într-un oraș al tinerilor.

Președintele Asociaței Niloran, Nicu Tașcă, se declară încântat de faptul că, după o pauză de un an de zile, organizația neguvernamentală revine cu implementarea unui nou proiect la Lupeni.

”Sunt deosebit de încântat de faptul că, după un an de absență, revenim în municipiul Lupeni cu un nou proiect. A fost dorința noastră să revenim la Lupeni și am găsit deschidere în administrația condusă de cel mai tânăr primar din  Valea Jiului, Lucian Resmeriță. Și oricine ar spune orice, tinerețea își are atuurile sale, mai ales în materie de probleme și preocupări ale tinerilor. Multumesc primarului municipiului Lupeni și Consiliului Local pentru deschidere! Din păcate, Lupeni este singura comunitate, singura administrație din Valea Jiului, care face acest gest de deschidere către tineri. Trebuie să fie o mândrie pentru cei de acolo și o uriașă rușine pentru reprezentanții celorlalte administrații, care contină să se zbată în ignoranță și să nu-și prețuiască tinerii. Întorcându-mă la proiect,el se încadrează în specificul nostru de proiecte pe tema participării publice și va avea peste 150 de participanți, toți tineri din Municipiul Lupeni. Sperăm că vom continua cu astfel de proiecte la Lupeni”, a declarat Tașcă.

Din păcate, organizațiile neguvernamentale nu trec prin cele mai bune vremuri. Finanțările s-au rărit și au devenit inaccesibile, în special la nivel national, preferându-se alte criterii de acordare a proiectelor.

”Vremurile sunt grele pentru organizațiile neguvernamentale, finanțările sunt destul de puține și de greu de obținut. Dar încercăm să ținem steagul sus, să învățăm, să devenim mai buni, astfel încât să nu ne mai poată refuza nimeni. Mergem înainte, chiar dacă o facem cu oarecare greutate”, a mai spus președintele Asociației Niloran.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: