Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Un tânăr prozator hunedorean

Un tânăr prozator hunedorean

Ionut CopilVolumul de proză “Lumina umbrei mele”, de Ionuţ Copil, a fost lansat sâmbătă, la Salle d’Or, din incinta Deva Mall, cartea fiind apărută la Editura Realitatea Românească din Vulcan.

Manifestarea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

“Dacă primul volum, apărut acum doi ani, Clipa de luciditate, punea în valoare talentul de eseist a lui Ionuț Copil, care a adunat aici, cum însuși spune, „tensiunile, frustrările, întrebările, iubirea neîmpărtășită”, volumul pe care l-a lansat acum este o impresionantă și lucidă radiografie a întregii existențe post-decembriste, atât a autorului, cât și a societății noastre în general”, spunea directorul Bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.

Observator atent, riguros și nemilos al unei realități extrem de complexe, Ionuț Copil pare a fi dominat de celebrele cuvinte ale lui Caragiale: „Simt enorm și văd monstruos.

Dacă ar fi să rezumăm în câteva cuvinte cartea lui Ionuț Copil, ar trebui să recurgem la caracterizarea lapidară pe care o face autorul atunci când se referă la geneza și conținutul cărții, o carte care „s-a închegat din gândurile și răspunsurile, din judecățile și prejudecățile ultimilor șase ani”.

Scriitorul Ionuț Copil s-a născut în ziua de 23 noiembrie 1977 în Geoagiu. A urmat liceul agricol din localitatea natală și în anul 2001 a absolvit Facultatea de Agronomie din Timișoara. A fost pasionat de scris și, în anul 2007, debutează cu volumul de eseuri intitulat Clipa de luciditate. A publicat și numeroase lucrări de specialitate, din domeniul agrar, fără să renunțe la preocupările literare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: