Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Un tânăr prozator hunedorean

Un tânăr prozator hunedorean

Ionut CopilVolumul de proză “Lumina umbrei mele”, de Ionuţ Copil, a fost lansat sâmbătă, la Salle d’Or, din incinta Deva Mall, cartea fiind apărută la Editura Realitatea Românească din Vulcan.

Manifestarea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

“Dacă primul volum, apărut acum doi ani, Clipa de luciditate, punea în valoare talentul de eseist a lui Ionuț Copil, care a adunat aici, cum însuși spune, „tensiunile, frustrările, întrebările, iubirea neîmpărtășită”, volumul pe care l-a lansat acum este o impresionantă și lucidă radiografie a întregii existențe post-decembriste, atât a autorului, cât și a societății noastre în general”, spunea directorul Bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.

Observator atent, riguros și nemilos al unei realități extrem de complexe, Ionuț Copil pare a fi dominat de celebrele cuvinte ale lui Caragiale: „Simt enorm și văd monstruos.

Dacă ar fi să rezumăm în câteva cuvinte cartea lui Ionuț Copil, ar trebui să recurgem la caracterizarea lapidară pe care o face autorul atunci când se referă la geneza și conținutul cărții, o carte care „s-a închegat din gândurile și răspunsurile, din judecățile și prejudecățile ultimilor șase ani”.

Scriitorul Ionuț Copil s-a născut în ziua de 23 noiembrie 1977 în Geoagiu. A urmat liceul agricol din localitatea natală și în anul 2001 a absolvit Facultatea de Agronomie din Timișoara. A fost pasionat de scris și, în anul 2007, debutează cu volumul de eseuri intitulat Clipa de luciditate. A publicat și numeroase lucrări de specialitate, din domeniul agrar, fără să renunțe la preocupările literare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: