Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Un timișorean - câştigător al premiului industriei muzicale canadiene pentru coloana sonoră...

Un timișorean – câştigător al premiului industriei muzicale canadiene pentru coloana sonoră a unui film

Timișoreanul Michael Vuşcan, a fost recompensat la Totonto cu premiul Societăţii Compozitorilor, Autorilor şi Producătorilor Muzicali din Canada (SOCAN), pentru coloana sonoră a filmului documentar “The truth is in the stars”(Adevărul este în stele).

“Am fost premiat cu premiul SOCAN 2018: The Achievement in Made-for-TV Movie Music Award, o uriaşă realizare personală, cu deschidere internaţională. SOCAN este unul dintre cele mai prestigioase premii oferite pe criterii profesionale şi marketing în Industria Muzicală Nord Americană”, a declarat Michael Vuşcan, citat de Mediafax.

Artistul timişorean a precizat că totul a început în urmă cu doi ani, când a fost invitat să lucreze la un documentar pentru HBO/Netflix, regizat de Craig Thompson.

“William Shatner, căpitanul Kirk din seria originală Star Trek, a plecat într-o călătorie spre a întâlni cele mai luminate minţi ale momentului, şi a aflat în ce fel a influenţat seria Star Trek dezvoltarea umanităţii şi a tehnologiei în zilele noastre. Bineînţeles, a fost o mare onoare, din distribuţie au făcut parte nume cu rezonanţă mondială – actori cum ar fi Ben Stiller, Whoopi Goldberg, Jason Alexander, Seth McFarlane, oameni de ştiinţă cum ar fi Dr. Stephen Hawking, Michio Kaku, David Suzuki, şi renumite personalităţi din avangarda cercetării, cum sunt Mike Lazaridis, Neil Turok, Neil de Grasse Tyson, sau astronautul Chris Hadfield”, a explicat Michael Vuşcan.

Artistul din Timişoara a afirmat că documentarul “Adevărul este în stele” a avut un record de vizualizări, fiind un succes.

“Eu am contribuit cu partea de Soundtrack (muzica de film) şi Sound Design + Production Supervising în faza finală. În ultimii ani am avut şansa să lucrez în cele mai prestigioase studiouri de post-producţie din Toronto şi cu ingineri de sunet de mare calibru. Premiul SOCAN primit acum este o recunoaştere ce mă onorează pentru compoziţie în acest documentar. Anual sunt foarte multe producţii şi a fi selectat în prestigiosul grup al câstigătorilor SOCAN este un succes important”, a declarat artistul timişorean.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Michael Vuşcan a precizat că în perioada următoare va fi implicat în mai multe proiecte, printre care şi “o serie cu Discovery Channel, un documentar în Brazilia şi altul în China”.

În anul 2002, Michael Vuşcan s-a mutat în Toronto, Canada, pentru a-şi urmări visul de a compune muzică pentru filme şi documentare. Astfel, a început să colaboreze cu producători importanţi din Toronto, Los Angeles şi New York, precum HBO, History Channel, E Channel, TMN, Netflix, Crave TV sau CBC, ca şi compozitor şi designer de sunet.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: