AcasăSTIRIUniversitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara îşi schimbă numele

Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara îşi schimbă numele

La iniţiativa rectorului Paul Pârşan, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara îşi schimbă denumirea oficială, adăugându-şi în nume şi „Regele Mihai I al României”. Se doreşte în acest fel să se reamintească faptul că Facultatea de Agronomie din cadrul Politehnicii din Timişoara s-a înfiinţat la 1 august 1945, prin Decret Regal.

 

regele-mihaiModificarea nu este singura care are drept scop reliefarea istoriei instituţiei, urmând ca joi, 30 mai, să fie dezvelit lângă Aula „Iulian Dracea” bustul de bronz al Regelui Mihai, creaţie a sculptorului Dumitru Şerban. Evenimentul va avea loc  în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu, a rectorului Paul Pârşan şi a prorectorului Teodor Traşcă. Banii necesari pentru realizarea bustului, precum şi pentru fabricarea siglelor şi a ştampilelor cu noua denumire a universităţii provin din sponsorizări.

În aceeaşi zi, Principele Radu va participa şi la un simpozion ştiinţific pe tema vocaţiei rurale a României, unde –  de la ora 11.00 – va rosti o alocuţiune. La simpozion mai participă reprezentanţi ai Mitropoliei Banatului, ministrul Educaţiei Naţionale, rectorul şi prorectorul USAMVB, preşedintele senatului universităţii şi ministrul Cercetării. De la ora 12.00, Principele Radu va face un tur al universităţii, alături de rector şi prorector, urmând să viziteze grădiniţa universităţii, câte un obiectiv pentru fiecare dintre cele şase facultăţi ale universităţii, baza sportivă şi cantina. După masa de prânz, reprezentantul Casei Regale va vizita o şcoală din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc