Acasă EDUCATIE Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft Office...

Universitatea de Vest din Timișoara reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015

Competiția are loc în fiecare an în Statele Unite ale Americii, este un eveniment de mare profil și atrage concurenți din întreaga lume. În acest an, evenimentul va avea loc în Dallas, Texas, în perioada 9-12 august.

România este reprezentată pentru prima dată la această prestigioasă competiție de către Universitatea de Vest din Timișoara, prin studentul Manuel Bășcărău Han, specializarea Informatică Economică, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor.

Acesta va intra în competiție cu cei mai buni utilizatori Excel 2010 din lume pentru obținerea titlului de Campion Mondial Microsoft Excel 2010. Selecția s-a făcut prin intermediul examenului de Specialist Microsoft Office organizat de Certiport, în cadrul căruia a obținut cel mai mare punctaj. Din România, mai participă un student de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași.

”Trebuie să ne obișnuim cu asemenea competiții. Avem studenți extrem de bine pregătiți, am redus discrepanțele în infrastructura de studiu și cercetare, motivăm tinerii să facă performanță, astfel că nu avem motiv să nu concurăm la cel mai înalt nivel. Dovadă stau și rezultatele studenților noștri în numeroase competiții internaționale”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015 este organizat de Certiport/Pearson VUE, în parteneriat cu Microsoft. Competiția globală Microsoft Office 2015 se desfășoară pe următoarele secțiuni: Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, Word 2013, Excel 2013 si PowerPoint 2013.

”Interesul și participarea tinerilor la această competiție mondială a crescut în fiecare an — doar anul trecut au intrat în competiție peste 750.000 de studenți din 40 de țări,” declară Bob Whelan, Președinte și CEO al companiei Pearson VUE/Certiport.

În timpul competiției, concurenții vor trebui să finalizeze un proiect care cuprinde o serie de sarcini de lucru Excel — aceste sarcini trebuie executate cât mai corect și într-un timp cât mai scurt. De multe ori, departajarea se face în funcție de timpul de realizare a proiectului, deoarece mulți candidați execută sarcinile de lucru Excel fără greșeală.

”Mă simt onorat ca prin intermediul Universității de Vest să am ocazia să particip la această competiție de talie mondială. Am avut parte de un training intensiv și sper că voi obține rezultate cât mai bune, având ca obiectiv personal clasarea între primii trei. Sunt sigur că va fi o experiență inedită”, spune studentul UVT, Manuel Bășcărău Han.

Participarea UVT la Campionatul Mondial de Microsoft Office Specialist 2015 demonstrează că standardele pentru competențele digitale în rândul studenților UVT sunt ridicate și aliniate cerințelor sectorului de business, plasând experiențele de certificare într-un context local real, dar cu apreciere și recunoaștere globală.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: