AcasăSTIRIUniversitatea de Vest Timişoara - prima universitate din sud-estul Europei, parte a...

Universitatea de Vest Timişoara – prima universitate din sud-estul Europei, parte a EUniverCities

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) este prima universitate din sud-estul Europei, parte a EUniverCities, o reţea care promovează colaborarea dintre instituţiile de învăţământ superior şi oraşele din care acestea fac parte, a anunţat luni conducerea UVT.

„Statutul de membru cu drepturi depline ne va da posibilitatea să învăţăm de la cei mai buni din domeniu de pe plan european, dar şi să împărtăşim din experienţa noastră celorlalte universităţi membre”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Potrivit acestuia, UVT are deja o tradiţie în aplicarea celei de-a treia misiuni a universităţilor, cea de implicare în comunitate.

Prin acceptarea UVT, cu statut de membru observator în cadrul EUniverCities, instituţia academică timişoreană a primit o recunoaştere importantă, urmând ca la începutul lunii decembrie, la Trondheim, Norvegia, să se semneze documentul prin care UVT va fi acceptată ca membru cu drepturi depline, devenind astfel prima universitate din sud-estul Europei parte a prestigioasei reţele.

EUniverCities este o reţea europeană, lansată oficial în 2012, în care oraşele mijlocii şi universităţile lor colaborează, în aşa-numitele tandemuri, pentru a îmbunătăţi cooperarea. Obiectivul reţelei este schimbul şi răspândirea cunoştinţelor, a expertizei şi a experienţei cu privire la cooperarea dintre oraş şi universitate.

UVT este cea mai mare instituţie de învăţământ superior din vestul ţării şi în ultimi ani a fost un actor activ în comunitatea din care face parte, reprezentând unul dintre motoarele vieţii socio-culturale a Timişoarei, se menţionează în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc