Acasă STIRI BIHOR Universitatea Oradea își modernizează și extinde campusul cu o finanțare de ...

Universitatea Oradea își modernizează și extinde campusul cu o finanțare de 6 milioane de euro

Universitatea din Oradea a semnat la începutul săptămânii cel mai mare contract de finanțare din fonduri externe nerambursabile pentru reabilitarea spațiilor de învățământ și cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de rectorul Constantin Bungău, contractul de finanţare pentru proiectul “Smart campus – Universitatea din Oradea”, are o valoare totală de 29,9 milioane lei, adică aproape 6 milioane de euro. Universitatea va cofinanţa proiectul cu aproape 600.000 de lei.

În cadrul acestui proiect, se vor face “investiţii de infrastructură relevante pentru îmbunătăţirea ofertei de formare universitară” şi mai buna pregătire a studenţilor orădeni în domenii de specializare inteligentă, adică energie şi management de mediu, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, industria auto şi componente, sănătate şi produse farmaceutice, turism şi ecoturism, industrii creative.

Concret, proiectul prevede lucrări de reabilitare, modernizare, extindere, echipare sau dotare în mai multe clădiri din campusul central şi campusul II, aflat peste drum. Mai precis, se vor face investiţii în clădirile E, F, V3, C49, C53, C54 şi C55, pe o suprafaţă totală de 5.027 mp. Universitatea nu a precizat este destinaţia acestor clădiri în prezent.

De asemenea, se vor face dotări cu echipamente specifice infrastructurii educaţionale universitare în diverse amfiteatre, săli de curs şi seminar, laboratoare şi săli de studiu, şi se vor implementa măsuri de eficientizare pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor. Campusul II va fi dotat cu un punct termic independent cu energie geotermală, iar în întreg campusul se vor crea facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.  

“Pentru încălzirea spaţiilor reabilitate şi modernizate prin proiect, se va utiliza apa geotermală reziduală (care a trecut deja prin schimbătoarele de căldură) şi cu “baterii” de pompe de căldură”, se mai arată în comunicatul transmis de Universitate.

Proiectul va fi implementat în Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Universitatea a mai depus o cerere de finanţare, tot din fonduri externe nerambursabile, pentru reabilitarea corpurilor A, B, C şi M, în valoare totală tot de 6 milioane de euro. Potrivit comunicatului, acest proiect se află în procedura de evaluare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: