Acasă ALERTA UPDATE. Medicamente pentru cancer, eliberate în fals. Peste 30 de persoane sunt...

UPDATE. Medicamente pentru cancer, eliberate în fals. Peste 30 de persoane sunt audiate de procurorii DIICOT

retetePeste 30 de persoane – medici, farmacişti sau asistenţi de farmacie, au fost aduse, vineri, 5 aprilie, la sediul DIICOT Hunedoara, din Deva, într-o anchetă referitoare la reţetele false eliberate de medicii unei secţii de oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Prejudiciul calculat iniţial se ridică la circa 3 milioane de lei, dar poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) spun că paguba ar putea urca până la 11 milioane de lei.

”Au fost efectuate 16 percheziţii, dintre care patru la sediile unor unităţi farmaceutice de pe raza municipiilor Hunedoara şi Deva, şi la două cabinete medicale din cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara-Deva. S-au ridicat circa 35 de persoane, învinuiţi şi făptuitori, membri ai grupării infracţionale sau persoane care au sprijinit gruparea infracţională”, a declarat şeful BCOO Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu.

El a arătat că membrii grupării sunt învinuiţi de comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, cu scop de înşelăciune în dauna Casei de Asigurări de Sănătate, infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

Prejudiciul a fost creat pe mai multe paliere. Astfel, medicii prescriau, în fals, reţete pentru medicamente oncologice sau medicamente de suport, care erau duse la farmacii şi apoi decontate la Casa de Sănătate, banii fiind însuşiţi în acest fel.

În paralel, erau folosite facturi de aprovizionare false pentru diferite tipuri de medicamente sau facturi false pentru servicii prestate în mod nereal.

Pe parcursul anchetei, grupul infracţional organizat a fost sprijinit de către o grefieră de la Tribunalul Hunedoara şi de soţul acesteia, care au transmis unuia dintre medici că instanţa a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice.

Totodată, în cauză este cercetată şi o altă persoană, pentru sprijinirea grupului infracţional, întrucât este suspectată că a primit 10.000-15.000 de euro de la un membru al grupării, asigurându-l pe acesta că are influenţă la conducerea Gărzii Financiare şi că poate influenţa rezultatul verificărilor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: