Acasă ALERTA USL-Nouă mandate din zece în Hunedoara

USL-Nouă mandate din zece în Hunedoara

Candidaţii USL au obţinut o victorie categorică în urma alegerilor parlamentare desfăşurate duminică, nouă din cele zece mandate revenind alianţei politice formată din PNL, PSD şi PC.

Cei nouă candidaţi au reuşit să obţină, fiecare, peste 50 % din voturile valabil exprimate, ceea ce le asigură, din start, un mandat de parlamentar.

La Senat, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a câştigat Colegiul Hunedoara-Deva-Haţeg, cu 66,98% din voturi, senatorul Cosmin Nicula a primit 60,57% din voturi şi va reprezenta, în continuare, Colegiul Valea Jiului, iar senatorul Dorin Păran va activa, pentru un nou mandat, ca reprezentantul alegătorilor din Colegiul Brad-Valea Mureşului, cu 58,03% din totalul voturilor valabil exprimate.

La Camera Deputaţilor, USL şi-a adjudecat şase din cele şapte colegii. Astfel, deputatul Laurenţiu Nistor a primit 63,31% din voturile alegătorilor din Colegiul Brad-Valea Mureşului, iar Natalia Intotero a câştigat Colegiul Orăştie-Simeria-Geoagiu cu 55,77% din voturi.

Fără emoţii a câştigat alegerile deputatul Cristian Resmeriţă, în Colegiul Vulcan-Lupeni-Uricani, unde a reuşit să adune 67,2% din totalul voturilor.

În Colegiul Deva-Cârjiţi, deputatul Bogdan Ţâmpău a reuşit să obţină un al doilea mandat, devansându-l pe fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, cu 55,44% din voturi.

În Colegiul Hunedoara, alegerile au fost câştigate de Carmen Hărău, cu 70,16% din voturi, iar în Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, candidatul USL Dan Radu Ruşanu a obinut 66,16% din totalul voturilor valabil exprimate.

Celor nouă parlamentari USL li se mai poate alătura în urma redistribuirii, Monica Iacob Ridzi,(PP-DD) pe colegiul Petrila – Petroşani – Aninoasa. Ea a obţinut 43,44% din voturi şi s-a clasat a doua, după candidatul USL Ioan D.Rus, care a primit 47,04% din voturi în Colegiul Petroşani-Petrila-Aninoasa.

Nici Mircia Muntean nu este total scos din joc. Fostul edil al Devei ar putea să obţină un post suplimentar de deputat în urma celei de-a treia runde de distribuire la nivel naţional.

Datele prezentate sunt rezultate parţiale după centralizarea a 97 la sută din secţile de votare în cadrul numărătorii paralele realizate de USL. Practic voturile care mai trebuie centralizate nu mai pot să schmbe situaţia mandatelor în judeţul Hunedoara.

În judeţul Hunedoara, la închiderea urnelor, prezenţa la vot a fost de 43,05% cu 41,89% în mediul urban şi 47,08 în mediul rural.

SENAT

Colegiul Deva-Hunedoara-Ţinutul Pădurenilor: Mariana Câmpeanu 66,98%

Colegiul Valea Jiului: Cosmin Nicula 60,57%

Colegiul Brad-Valea Mureşului: Dorin Păran 58,03%

 

CAMERA DEPUTAŢILOR

Colegiul Brad-Valea Mureşului: Laurenţiu Nistor 63,31%

Colegiul Orăştie-Simeria-Geoagiu: Natalia Intotero 55,77%

Colegiul Deva-Cârjiţi: Bogdan Ţâmpău 55,44%

Colegiul Hunedoara: Carmen Hărău 70,16%

Colegiul Haţeg-Ţinutul Pădurenilor: Dan Radu Ruşanu 66,16%

Colegiul Vulcan-Lupeni-Uricani: Cristian Resmeriţă 67,2%

Colegiul Petroşani-Petrila-Aninoasa: Monica Iacob-Ridzi 43,44 % , prin redistribuire (locul al doilea după Ioan D.Rus care a obţinut 47,04% din voturi)

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: