Acasă STIRI Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie a fost aprobată. Câți medici s-au...

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie a fost aprobată. Câți medici s-au înscris în program și de când poate începe

[ad_1]

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, vrea să evite o nouă criză a gunoaielor în Alba Iulia, în condițiile în care platforma de transbordare de pe centura orașului se umple de la o zi la alta. 

Potrivit primarului, platforma a fost deja umplută în proporție de 60% cu deșeurile menajere ridicate din municipiu, iar soluția ar fi transportarea acestora la groapa de gunoi din Oradea, la depozitul ecologic din Episcopia.

Însă, totul vine cu un cost: un tarif mai mare la depozitarea gunoiului, din cauza faptului că primarul Oradiei, Florin Birta, a majorat taxa de depozitare pentru operatorii care vor să aducă gunoiul din alte județe.

Motivul a fost unul simplu: descurajarea acestora de a merge la Oradea pentru a depozita gunoiul. 

Transportul gunoiului la Oradea va veni în primul rând cu o majorare a tarifului pe care cetățenii din Alba Iulia îl vor plăti pentru ridicarea gunoiului.

Factura la gunoi pe care cetățenii o vor plăti va fi majorată, potrivit primarului Gabriel Pleșa cu 3-4 lei, adică o scumpire cu 30 – 40 %, a declarat primarul pentru alba24.ro. 

Scumpirea facturii la gunoi ar fi una provizorie, până când se va deschide groapa de la Galda de Jos.

În acest sens, la începutul săptămânii viitoare, Gabriel Pleșa va convoca o ședință de Consiliu Local ”de îndată”, în care va propune ca deșeurile menajere stocate pe platforma de pe centura orașului să fie transportate la groapa de gunoi din Oradea.

Măsura propusă de Gabriel Pleșa ar fi una temporară, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, deschidere preconizată pentru sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Tarife mărite la groapa de gunoi din Oradea

Însă, măsura de criză găsită de primarul Gabriel Pleșa va fi una mai scumpă. În urmă cu câteva zile, primarul din Oradea, fix pentru a-i descuraja pe operatorii de gunoi din alte județe să aducă gunoiul la Oradea, a mărit taxa de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi a municipiului.

”Acum câteva luni am mărit acea taxă suplimentară, de la 3 la 10 euro pe tonă, dar în continuare am avut solicitări.

Acum o mărim la 15 euro pe tonă şi nu ne vom opri să o mărim, dacă aceste solicitări vor veni”, a declarat Florin Birta, miercuri, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local, unde s-a votat majorarea”, potrivit publicației ebihoreanul.ro .

Taxa de 15 euro pe tona de deşeuri se adaugă tarifului de depozitare de la Eco Bihor, care este de 20,51 euro pe tonă.

Prin urmare, Polaris va plăti aproape 36 de euro pe tona de deşeuri dusă din Alba Iulia, la depozitul ecologic din Oradea, cost la care i se adaugă şi cheltuielile de transport.

Reporterii eBihoreanul au precizat că primarul Birta a declarat că deja a primit o solicitare din partea reprezentaților primăriei Alba Iulia pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi din Oradea.

”Până cel târziu pe 15 mai, deşeurile albaiulienilor vor ajunge la halda Eco Bihor. Mi-au promis cei de la RER, care au câştigat licitaţia acolo, că până pe 9 mai vor deschide halda din Galda de Jos”, a mai spus Birta, citat de ebihoreanul.ro.

Reamintim că operatorul Polaris nu mai poate transporta de mai bine de două săptămâni gunoiul la Târgu Jiu după ce APM Gorj a retras autorizația de funcționare a depozitului din localitatea respectivă.

Soluția de criză a fost transformarea provizorie a platformei de transbordare de pe centura orașului, ”într-o groapă de gunoi”, dar cu o condiție: gunoiul să fie depozitat până la capacitatea maximă a platformei.

Scumpirea pe care albaiulienii o vor simți odată cu transportarea gunoiului la Oradea ar fi una provizorie, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos.[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: