Acasă STIRI BIHOR Vernisajul expoziției ”Impresii din Japonia” a artistului fotograf Ștefan Tóth István la...

Vernisajul expoziției ”Impresii din Japonia” a artistului fotograf Ștefan Tóth István la Muzeul Orașului Oradea

Asociația Internațională “Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural îi invită pe toți iubitorii de fotografie la vernisajul unei expoziții de artă fotografică care prezintă imagini inedite din Japonia. Pe simezele sălilor de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică “Ștefan Tóth István” din cadrul Secției de Istorie a Muzeul Orașului Oradea vor fi expuse ultimele creații ale reputatului artist fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP.

Vernisajul expoziției personale va avea loc duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 10:00, în prezența autorului, la care organizatorii îi invită să participle pe toți iubitorii artei fotografice. Lucrările vor fi prezentate de către av.dr. Pașcu Balaci, dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor din România (în limba română) și de Szűcs László, redactor-șef al revistei de cultură “Várad” (în limba maghiară). Momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii dr. Carmen Vasile (voce) și Thurzó Sándor József (violă), care vor interpreta mai multe piese din repertoriul japonez.

După vernisaj, de la ora 11:00, va avea loc în sala de conferințe (G) din Cetatea medievală Oradea o proiecție de digiporamă cu imagini color fotografiate în Japonia, însoțite de prezentarea acestora de către artistul fotograf expozant.

Expoziția artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP intitulată “Impresii din Japonia”  va rămâne la dispoziția publicului până la data de 06.12.2018, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Expoziția personală este alcătuită din 72 de fotografii monochrom, realizate cu ocazia unei deplasări de creație, la invitația Fotoclubului “Danube” din Yokohama (Japonia), organizație parteneră a Asociației Internaționale  “Euro Foto Art”, în perioada 01 – 14 octombrie 2018. Publicul vizitator va putea descoperi pe simezele sălilor de expoziții diferite fotografii inedite realizate în locuri pitorești ale Japoniei, realizate cu mare măiestrie artistică. Subiectele preferate de artistul fotograf sunt: portrete, esee și socio-fotografiile. Având în vedere foarte multe subiecte motivante întâlnite în Japonia, artistul fotograf expune și o serie de fotografii  de arhitectură.

“Am ajuns a treia oară în Japonia. M-am bucurat că de această dată am întâlnit subiecte care m-au provocat la fotografiat. Am încercat să surprind momentele inedite, descoperite de mine. Consider că am putut demonstra și de această dată, care ar trebui să fie direcția în care să se orienteze fotografia artistică: să fie povestea vizuală a fracțiunii de secundă. Am refuzat să fotografiez subiecte de “senzații…” cu un conținut redus de mesaj artistic. Poporul japonez mi s-a părut extrem de cooperant cu ocazia fotografierii. Din respect față de intențiile artistul fotograf nu te refuză și se simt onorați de gestul creatorului”, afirmă artistul fotograf expozant.

Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a început să fotografieze din fragedă tinerețe. În anul 1976 a inițiat și a finalizat demersurile pentru înfințarea Clubului Fotografic “Nufărul” Oradea, al cărui președinte este de 42 de ani. De asemenea, în anul 2008 a pus bazele Asociației Internaționale “Euro Foto Art”, al cărui președinte este de la înființare, de un deceniu. În perioada anilor 2007 – 2012, a acceptat funcția de președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România, după o criză de 17 ani în care s-a aflat asociația națională. Este fondatorul, managerul și curatorul Galeriei “Euro Foto Art”, cea mai longevivă galerie permanentă de artă fotografică din România, în care au fost expuse peste 560 de expoziții de artă fotografică ale creatorilor de pe întregul mapamond. Este fondatorul și curatorul principal al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică expusă cu caracter permanent în secția de istorie a Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural.

Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a participat în zeci de jurii internaționale din mai multe țări din Europa și Asia. Din lucrările sale au fost organizate peste 100 de expoziții personale de artă fotografică în zeci de țări din Europa, Asia, Brazilia, Argentina și Noua Zeelandă. Pentru meritele sale a fost declarat membru de onoare a zeci de asociații, societăți și fotocluburi din întreaga lume.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: