AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSVești bune pentru cei care vor beneficia de fonduri comunitare. Acccesul la...

Vești bune pentru cei care vor beneficia de fonduri comunitare. Acccesul la informație va fi susținut și prin bani europeni

Comitetul de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) prezidat de secretarul de stat Achim Irimescu din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a efectuat  recent o analiza a stadiului de aplicare a PNDR, progresele realizate, problemele intampinate in accesarea fondurilor europene si propunerile de imbunatatire a activitatii. La cea de-a IX-a reuniune a Comitetului de Monitorizare au participat reprezentanti ai Uniunii Europene precum si parteneri publici si privati reprezentativi,membri si observatori ai comitetului,asa cum rezulta si din comunicatul ministerului.

MADR a propus un set de propuneri de modificare a PNDR 2007-2013, introducand o submasura privind infrastructura de internet pentru spatiul rural in cadrul masurii 322,s-a propus de asemenea  majorarea nivelului platilor pentru lucrarile de infiintare si intretinere in cadrul masurii 221,precum si introducerea unui mecanism de subventionare a dobanzilor pentru creditele investitorilor privati. Preocuparea pentru o buna informare si colaborare cu beneficiarii si potentialii beneficiari ai fondurilor europene constituie o prioritate si pentru noua conducere a Oficiului Judetean de Plati pentru  Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Hunedoara. Directorul instituție, Calin Petru Marian (foto), ne spunea ca aceste noutati precum si cele referitoare la sesiunea de depunere de proiecte pentru masura 121 si masura 123 vor fi aduse  pe larg la cunostinta producatorilor si investitorilor, activitatea de promovare si relatii publice devenind o parghie importanta a strategiei generale de informare  in  spatiul rural. Iata ca aceste aspecte imbucuratoare precum si noile  propuneri ale MADR in domeniul accesarii fondurilor europene par sa adevereasca ca  in 2013 “semne bune anul are”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc