AcasăSTIRIVestul țării ”fierbe”; Cod Potocaliu și Galben de caniculă

Vestul țării ”fierbe”; Cod Potocaliu și Galben de caniculă

Județul Caraș-Severin ”fierbe” astăzi, meteorologii plasându-l sub Cod Portocaliu de caniculă. Și celelalte județe din vestul țării au parte de o zi toridă, aici fiind în vigoare un Cod Galben.

Cinci județe din sudul și sud-vestul țării se vor afla joi sub atenționare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, iar în restul țării, cu excepția județelor Satu Mare, Sălaj și Maramureș, va fi în vigoare o atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic.

Meteorologii au avertizat că în cursul zilei de joi valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi accentuat — indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34-36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Județele aflate sub Cod portocaliu sunt Dolj, Olt, Teleorman, Caraș-Severin și Mehedinți, unde se vor atinge local maxime termice de 37-39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc