AcasăSTIRIVIDEO | Peste 50 de câini ținuți la o fermă din Arad,...

VIDEO | Peste 50 de câini ținuți la o fermă din Arad, eliberați de polițiști și preluați de o asociație. Dosar penal pentru maltratarea animalelor

[ad_1]

Peste 50 de câini ţinuţi de o femeie la o fostă fermă de lângă oraşul arădean Pâncota au fost eliberaţi de poliţişti, ei intervenind în urma apelului unei asociaţii de protecţie a animalelor, care au preluat câinii după ce ar fi observat că erau ţinuţi în condiţii necorespunzătoare, unii fiind slăbiţi şi răniţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că reprezentanta unei asociaţii a cerut sprijin prin 112 după ce a constatat că zeci de câini sunt ţinuţi în condiţii necorespunzătoare în curtea şi în clădirile abandonate ale unei foste ferme.

Potrivit acesteia, o primă intervenţie a avut loc marţi după-amiază, când au fost eliberaţi peste 20 de câini, iar miercuri s-a intervenit pentru eliberarea altor 30.

Femeia care ţinea animalele nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel.

“În primă fază, femeia a fost sancţionată cu o amendă de 500 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, a declarat Claudia Iuga.

Reprezentanta asociaţiei care a preluat câinii pentru a fi duşi în locuri în care pot fi îngrijiţi corespunzător, Iasmina Moţ, a postat pe pagina sa de Facebook imagini din timpul intervenţiilor, din care se vede că unele dintre animale sunt foarte slăbite şi li se văd coastele, iar altele au răni.

Iasmina Moţ relatează că a mai preluat, în primăvara anului trecut, 75 de câini ţinuţi de aceeaşi femeie într-un alt loc din judeţ.

Ferma respectivă este proprietate a unui bărbat, care a dat-o în chirie femeii. Construcţiile, deşi aflate lângă oraşul Pâncota, se află pe teritoriul administrativ al comunei Şiria.

Primarul comunei Şiria, Valentin Bot, a precizat, pentru AGERPRES, că nu i-a fost adus la cunoştinţă cazul.

Poliţiştii arădeni fac cercetări in rem pentru maltratarea animalelor în cazul celor peste 50 de câini care erau ţinuţi de o femeie la o fostă fermă din judeţ, ei fiind salvaţi în ultimele 24 de ore de poliţişti şi de o asociaţie de protecţie a animalelor.

“Poliţiştii arădeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de maltratare a animalelor, conform Legii 205 din 2004. Cercetările au loc in rem. Totodată, se fac verificări pentru a se identifica şi alte locuri în care aceeaşi persoană ar ţine câini”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga.

(SURSA FOTO / VIDEO: Iasmina Moţ / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc