Acasă STIRI Viktor Orbán a vizitat Academia de Hochei de la Cârţa, finanţată de...

Viktor Orbán a vizitat Academia de Hochei de la Cârţa, finanţată de Guvernul Ungariei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat vineri după-amiază Academia de Hochei cu sediul în localitatea Cârţa, finanţată de Guvernul Ungariei, a asistat la un antrenament pe patinoarul din localitate şi a primit în dar un tricou cu numele său.

Vizita premierului Ungariei la sediul academiei şi al centrului metodologic nu a fost deschisă presei, jurnaliştii având acces doar la un antrenament susţinut de mai mulţi copii, elevi ai academiei, pe patinoarul din Cârţa.

Antrenamentul a fost urmărit atât de Viktor Orban şi de alţi membri ai delegaţiei sale, printre care s-a numărat şi preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cât şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, născut în localitatea Cârţa şi de senatorul UDMR Tanczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana, prin care se finanţează Academia de Hochei de la Cârţa.

De asemenea, Viktor Orban a strâns mâna mai multor copii hocheişti, iar la finalul antrenamentului a intrat pe gheaţa patinoarului, alături de ceilalţi oficiali şi de micii hocheişti. Momentul s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc de către cei prezenţi în patinoar, inclusiv de către premierul Ungariei.

Potrivit declarațiilor senatorului Tanczos Barna, premierului Viktor Orban i-a fost oferit în dar, în timpul vizitei la sediul academiei, un tricou de hochei cu numele său şi un puc de hochei.

Senatorul Tanczos Barna s-a arătat onorat de faptul că premierul Ungariei a vizitat academia de la Cârţa, pe care Executivul de la Budapesta a finanţat-o, în ultimii trei ani, cu peste cinci milioane de euro.

“Pentru noi a fost o onoare deosebită să fim vizitaţi de premierul Ungariei, premierul Guvernului care a finanţat în ultimii trei ani un proiect amplu de dezvoltare a mişcării hocheistice din Ţinutul Secuiesc. Ne simţim onoraţi că dintre toate ramurile sportive finanţate de guvernul maghiar, hocheiul din Ţinutul Secuiesc a fost ales de premier. Am prezentat realizările de până acum şi planurile de viitor. Mişcarea hocheistică din Ţinutul Secuiesc asigură, practic, majoritatea jucătorilor din reprezentativa naţională a României, dând, în acelaşi timp, jucători de valoare şi echipei naţionale maghiare”, a declarat Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Academia de Hochei a Ţinutului Secuiesc, cu sediul în localitatea Cârţa, este finanţată de Guvernul Ungariei şi dispune de facilităţi moderne pentru învăţarea şi practicarea acestui sport de către copiii din zonă, cum ar fi o sală de antrenamente, un patinoar acoperit, echipamente de specialitate dar şi unul dintre cele mai moderne centre medicale de recuperare sportivă din România şi un centru metodologic. 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: