Acasă STIRI Viktor Orbán a vizitat Academia de Hochei de la Cârţa, finanţată de...

Viktor Orbán a vizitat Academia de Hochei de la Cârţa, finanţată de Guvernul Ungariei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat vineri după-amiază Academia de Hochei cu sediul în localitatea Cârţa, finanţată de Guvernul Ungariei, a asistat la un antrenament pe patinoarul din localitate şi a primit în dar un tricou cu numele său.

Vizita premierului Ungariei la sediul academiei şi al centrului metodologic nu a fost deschisă presei, jurnaliştii având acces doar la un antrenament susţinut de mai mulţi copii, elevi ai academiei, pe patinoarul din Cârţa.

Antrenamentul a fost urmărit atât de Viktor Orban şi de alţi membri ai delegaţiei sale, printre care s-a numărat şi preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cât şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, născut în localitatea Cârţa şi de senatorul UDMR Tanczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana, prin care se finanţează Academia de Hochei de la Cârţa.

De asemenea, Viktor Orban a strâns mâna mai multor copii hocheişti, iar la finalul antrenamentului a intrat pe gheaţa patinoarului, alături de ceilalţi oficiali şi de micii hocheişti. Momentul s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc de către cei prezenţi în patinoar, inclusiv de către premierul Ungariei.

Potrivit declarațiilor senatorului Tanczos Barna, premierului Viktor Orban i-a fost oferit în dar, în timpul vizitei la sediul academiei, un tricou de hochei cu numele său şi un puc de hochei.

Senatorul Tanczos Barna s-a arătat onorat de faptul că premierul Ungariei a vizitat academia de la Cârţa, pe care Executivul de la Budapesta a finanţat-o, în ultimii trei ani, cu peste cinci milioane de euro.

“Pentru noi a fost o onoare deosebită să fim vizitaţi de premierul Ungariei, premierul Guvernului care a finanţat în ultimii trei ani un proiect amplu de dezvoltare a mişcării hocheistice din Ţinutul Secuiesc. Ne simţim onoraţi că dintre toate ramurile sportive finanţate de guvernul maghiar, hocheiul din Ţinutul Secuiesc a fost ales de premier. Am prezentat realizările de până acum şi planurile de viitor. Mişcarea hocheistică din Ţinutul Secuiesc asigură, practic, majoritatea jucătorilor din reprezentativa naţională a României, dând, în acelaşi timp, jucători de valoare şi echipei naţionale maghiare”, a declarat Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Academia de Hochei a Ţinutului Secuiesc, cu sediul în localitatea Cârţa, este finanţată de Guvernul Ungariei şi dispune de facilităţi moderne pentru învăţarea şi practicarea acestui sport de către copiii din zonă, cum ar fi o sală de antrenamente, un patinoar acoperit, echipamente de specialitate dar şi unul dintre cele mai moderne centre medicale de recuperare sportivă din România şi un centru metodologic. 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: