Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Volum dedicat celui mai îndrăgit rapsod al plaiurilor hunedorene

Volum dedicat celui mai îndrăgit rapsod al plaiurilor hunedorene

Consiliul Județean Hunedoara, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara organizează în ziua de 30 august 2014, ora 1700, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, un eveniment cultural de excepție, realizat cu emoție și bucurie: lansarea unui volum special dedicat celui mai îndrăgit rapsod al plaiurilor hunedorene, artistul pe care nu l-am uitat și a cărui voce a pătruns pentru totdeauna în inimile noastre.

Cartea se intitulează „Drăgan Muntean este printre noi” și autorul ei este ing. Victor Vaida, cel care a păstrat vreme de peste 40 de ani sentimente de admirație și prețuire față de îndrăgitul cântăreț al Pădurenilor, plecat atât de devreme dintre noi, în plină forță creatoare și în culmea afirmării artistice.

Volumul este rodul unei minuțioase și foarte serioase documentări, o documentare făcută cu sufletul, cu dorința de a oferi tuturor celor, foarte mulți, care l-au iubit pe Drăgan Muntean o oglindă a vieții și creației sale, dar și mărturii extrem de emoționante ale celor care l-au cunoscut, fie personalități de marcă ale județului Hunedoara, fie colaboratori ai marelui artist.

Volumul este prefațat de etnologul Rusalin Ișfănoni, este bogat ilustrat cu imagini din viața lui Drăgan Muntean, imagini ale îndrăgitului său Ținut al Pădurenilor, texte ale cântecelor sale, cântece care ne răsună și azi în memorie.

Va fi un eveniment care va umple de bucurie și emoție pe cei care l-au îndrăgit pe Drăgan Muntean și care se vor putea bucura de această carte-document, o apariție editorială necesară, menită să păstreze vie amintirea acestui fiu iubit al plaiurilor hunedorene.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: