Acasă NAȚIONAL Voluntariatul, recunoscut ca experiență profesională. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor.

Voluntariatul, recunoscut ca experiență profesională. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate – 302 voturi pentru, 2 voturi impotriva si o abtinere – proiectul de lege care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania, initiat de deputatul PSD Mihai Sturzu si semnat de alti 107 parlamentari PSD, PNL, PC si UNPR, relateaza Mediafax.

Proiectul de lege a fost adoptat si de Senat in luna februarie 2014. Legea este organica, Camera Deputatilor fiind for decizional. Legea volutariatului reglementeaza participarea persoanelor fizice, neremunerata si bazata pe decizia liber consimtita a acestora, la activitati de voluntariat organizate in Romania de persoane juridice de drept public sau de drept privat fara scop lucrativ.

[pull_quote_right]Click aici pentru proiectul de lege[/pull_quote_right]

Proiectul de lege defineste si contractul de voluntariat, care reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului. Legea mai prevede ca organizatia gazda va elibera, la cererea voluntarului, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a declarat, marti, dupa ce Camera a adoptat, ca for decizional, Legea care reglementeaza activitatea de voluntariat in Romania, ca cea mai importanta prevedere a actului normativ este ca de acum inainte voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala.

[quote_box_center]Azi sunt foarte fericit sa aduc la cunostinta tuturor faptul ca Parlamentul ¬ Camera Deputatilor, Camera decizionala in cazul acestei legi ¬ a votat Legea Voluntariatului, o lege la care personal lucrez de multi ani, dar pe care am depus-o la Senat acum opt luni. Prima prevedere foarte importanta a acestei legi se refera la faptul ca de acum inainte in Romania voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala, astfel incat in general tinerii care in timpul studiilor participa la actiuni de voluntariat vor putea sa-si gaseasca mai usor locuri de munca”, a precizat Sturzu.[/quote_box_center]

El a aratat ca a doua prevedere importanta continuta de actul normativ se refera la faptul ca incheierea unui contract de voluntariat va fi obligatorie, astfel incat in spatele voluntariatului sa nu se mai ascunda, cum din pacate s-a intamplat pana acum, munca la negru. Sturzu a mai spus ca o alta prevedere importanta adusa de aceasta lege priveste faptul ca aceste perioade de voluntariat vor fi recunoscute prin certificate de voluntariat.

“Sper ca de acum inainte tinerii din Romania sa participe mai mult la actiuni de voluntariat, pentru ca, de fapt, principalul beneficiar al voluntariatului este chiar voluntarul insusi”, a mentionat Sturzu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: