AcasăADVERTORIALVrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință?...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de respirat. Pentru că orașele sunt destul de poluate, trebuie să ai grijă ca locuința ta să ofere organismului tău confortul și sănătatea de care are nevoie. Astfel, sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că familia ta stă într-o locuință sigură și curată. 

Iată cele mai importante sfaturi pentru aerul din casa ta!

  1. Încearcă să purifici aerul

Calitatea aerului pe care îl respiri tu și familia ta este extrem de importantă. De aceea, purificarea lui trebuie să fie o prioritate. Poți face acest lucru prin mai multe variante. Prima dintre ele ar fi să investești într-un purificator. Acesta elimină praful și alergenii într-o măsură foarte mare și este eficient. De asemenea, o altă soluție este să cureți constant aparatul de aer condiționat, pentru că se pot aduna foarte multe bacterii de-a lungul timpului care, odată inhalați, ajung în plămâni. Nu în ultimul rând, nu uita să aerisești în fiecare dimineață și seara înainte de a merge la culcare. Un astfel de obicei asigură un somn mult mai liniștit.

  1. Asigură o curățenie eficientă

Curățenia pe care o faci este foarte importantă și trebuie realizată cu multă rigoare, însă nu este îndeajuns să fie făcută des (poți citi aici câteva trucuri care te vor ajuta să termini mai repede curățenia în toată locuința). Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont este utilizarea unor produse cât mai naturale, care nu au ingrediente chimice în compoziție. Acestea, odată inhalate dăunează căilor respiratorii și nu sunt indicate, mai ales dacă în casă locuiesc bebeluși sau copii. De asemenea, foarte mult praf se adună în covoare și așternuturi. Ele trebuie schimbate și curățate ori de câte ori ai ocazia. Chiar și plantele decorative sunt foarte utile, fiind un filtru natural al aerului și este indicat să ai în fiecare cameră câte una. Mai mult, în cazul în care ai animale de companie, părul lăsat de acestea ar trebui aspirat zilnic. Și în cazul patrupedelor cu blana scurtă se aplică aceeași regulă. 

  1. Achiziționează un dezumidificator

Umiditatea crescută sau prea scăzută din locuință provine din spații precum: baie, bucătărie, transpirație sau temperaturile din casă. Toate acestea influențează în mod direct sănătatea membrilor familiei tale și aduc un disconfort termic major. Nivelul optim de umiditate trebuie să fie undeva între 40% și 60%, pentru a te bucura de confort. De aceea este indicat să apelezi la un dezumidificator profesional de la Fral, pentru a putea regla nivelul acesteia și pentru a respira un aer curat. Acestea sunt de mai multe feluri: pentru uzul casnic, portabile, pentru uscarea rufelor și multe altele. Tot ce trebuie să faci este să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Așadar, începe chiar de acum să investești într-o casă mai curată și o calitate a aerului cât mai ridicată. Ia în considerare sfaturile și indicațiile de mai sus și bucură-te de sănătate în fiecare zi!

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc