AcasăADVERTORIALVrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale care țin mai ales de contextul în care te afli personal și profesional. Tocmai de aceea, nu există un răspuns corect, ci doar soluția potrivită pentru fiecare persoană în parte. 

Poate te afli în contextul potrivit să te muți într-un oraș mare – pentru facultate, pentru un loc de muncă mai bun, pentru o oportunitate profesională, atunci nu aștepta prea mult pentru a lua această decizie. Dacă orașul în care locuiești este deja prea mic pentru visurile tale, poate este momentul să-ți extinzi orizonturile și să te muți în București. Fără îndoială, viața în capitală te va provoca în moduri pe care nu știai că sunt posibile. Poți găsi în acest articol cele mai utile lucruri de care trebuie să ții cont în planificarea ta. 

Iată 5 lucruri de care să ții cont dacă vrei să te muți în capitală: 

  1. Un job bine plătit

Este important să îți găsești un job care să-ți acopere cheltuielile de bază (chirie, transport, mâncare) și care să-ți aducă satisfacții profesionale. Până la urmă, vrei să te muți pentru a crește personal și profesional, nu? Unul dintre cele mai apreciate joburi în acest moment sunt cele model de videochat. Dacă cochetezi cu această idee, asigură-te că găsești un studio de videochat din București care poate spune că este cel mai bun. De exemplu, cei de la Richgirls-studio.ro au o experiență deosebită pe piața de profil și vei putea beneficia de câștiguri mari. 

  1. O locuință bine poziționată 

Dacă ai în plan să închiriezi o garsonieră sau un apartament, fă-ți o listă cu beneficiile la care nu vrei să renunți sub nicio formă. Poate vrei să locuiești într-o zonă cu acces facil la metrou sau într-o zonă mai liniștită la marginea orașului. Acest lucru nu îl poți decide decât dacă îți stabilești foarte bine prioritățile. De asemenea, nu omite alte dotări necesare pentru confortul tău. 

  1. Un stil minimalist 

Una dintre cele mai utile decizii pe care le poți lua când vine vorba de o mutare este să renunți la cât mai multe lucruri pe care le deții. Alege strictul necesar atât pentru haine, cât și pentru alte bunuri cum ar fi obiecte de mobilier, electrocasnice sau cărți. Ba mai mult, poți vinde obiectele de care nu vei avea nevoie și vei obține astfel un fond de economii. Stilul de viață minimalist are numeroase avantaje pentru fiecare persoană în parte.

  1. O rețea de sprijin 

Chiar dacă nu spune nimeni că o să-ți fie ușor în capitală, încearcă să aduni în jurul tău câțiva oameni care să te ajute. Poate ai un fost coleg de școală care locuiește deja de ceva vreme în oraș și care îți poate da sfaturi. Socializează cu vecinii sau cu colegii tăi și încearcă să fii deschisă la noi prietenii. 

  1. Fii blândă cu tine! 

Poate nu totul va merge lin din prima, însă trebuie să fii conștientă că este nevoie de timp să te acomodezi într-un alt oraș. Fii blândă cu tine și dă-ți timp să te obișnuiești cu noul stil de viață și mai ales cu noul ritm alert al capitalei. 

Înainte de a decide să te muți în București, încearcă să rezolvi cât mai multe lucruri administrative. În acest fel, poți avea parte de o acomodare mai ușoară și să ai mai multă energie pentru a îți îndeplini marele vis. 

Sursa foto: Pexels.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc