AcasăADVERTORIALVrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau un accident, dar este și o modalitate de a economisi bani pentru costurile de reparații și benzină. Dacă nu știi cum să-ți pregătiți autoturismul pentru ninsori și drumuri înghețate, află în acest articol câteva sfaturi simple și la îndemână de întreținere a mașinii în sezonul rece. 

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti mașina pentru iarnă:

  • Schimbă uleiul și filtrele 

Schimbările regulate de ulei previn supraîncălzirea și acumularea de murdărie. Schimbarea uleiului ajută, de asemenea, la consumul de combustibil și reduce posibilitatea defectării motorului. Este deosebit de important să planifici acest lucru înainte de venirea iernii, deoarece uleiul se poate îngroșa la temperaturi ridicate.

  • Verifică frânele

Frânele sunt cel mai important sistem de siguranță al mașinii tale. Înainte ca gheața și zăpada să ți le pună la încercare, asigură-te că verifici atât frânele, cât și lichidul. Spune mecanicului tău să verifice și frâna de urgență – chiar dacă plăcuțele sunt bune, cablurile sau elementele mecanice se pot rupe, mai ales dacă nu au fost utilizate pentru perioade mai lungi de timp.

  • Verifică bateria

Vremea rece poate influența eficiența bateriei. Curăță bornele și verifică sistemul de încărcare în fiecare toamnă, dacă dorești să ai parte de performanțe optime. Este deosebit de important, mai ales că atât de multe sisteme de siguranță computerizate consumă bateria.

  • Fă-ți o asigurare suplimentară

Temperaturile ridicate nu sunt tocmai blânde cu mașina ta, de aceea asigurarea CASCO de la Asirom îți vine în ajutor cu o mulțime de avantaje și beneficii de luat în calcul atunci când îți pregătești mașina pentru iarnă. O asigurare auto suplimentară te poate scăpa de foarte multe griji! De pildă, poți primi ajutor dacă se întâmplă ca mașina să rămână blocată pe un drum înzăpezit – vei avea parte de asistență rutieră de urgență, dar și de acoperirea cheltuielilor în caz de daune.

  • Schimbă anvelopele

Pentru a pregăti cauciucurile mașinii pentru sezonul rece, planifică schimbul cu anvelopele de iarnă încă din lunile de toamnă. În timpul iernii, presiunea acestora trebuie verificată săptămânal. Și nu uita să testezi și rezerva, mai ales dacă nu ai mai avut nevoie de ea de ceva vreme.

  • Ține o trusă de iarnă în portbagaj

Din păcate, iarna există riscul să rămâi blocat/ă în nămeți sau mașina să se defecteze din cauza derapajelor pe gheață. Pentru aceste situații neașteptate, creează un kit de urgență pe care să îl păstrezi în portbagaj. Vei dori să incluzi o racletă, o perie de zăpadă, cabluri jumper sau un start jumper, care funcționează pe o varietate de dispozitive. Alte articole de pus în trusă sunt o lanternă, vestă reflectorizantă, pătură, apă îmbuteliată, gustări uscate, plasturi și medicamente comune.

Sezonul rece poate să afecteze anumite componente ale mașinii tale, însă, din fericire, aceste lucruri pot fi evitate dacă îți pregătești autoturismul din timp. Așadar, fă-ți o listă încă din lunile de toamnă și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru a te simți în siguranță, indiferent de vremea de afară! 

Sursă foto: Pexels.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc