Acasă NAȚIONAL Winkler: E nevoie de mai mulți bani europeni pentru soluționarea crizei refugiaților

Winkler: E nevoie de mai mulți bani europeni pentru soluționarea crizei refugiaților

 

Un răspuns european eficient la criza refugiaților necesită o majorare substanțială a sumelor alocate pentru acest scop în bugetul UE pentru anul 2016, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) în deschiderea primei ședințe a Comisiei de Comerț Internațional (INTA) din sesiunea de toamnă a Parlamentului European (PE) care a debutat luni.

Pe agenda ședinței,  prezidată de Iuliu Winkler, vicepreședinte al INTA, s-a aflat votarea opiniei referitoare la bugetul pe 2016 pe care aceasta îl înaintează Comisiei de bugete (BUDG) a PE.

“Evenimentele din ultimele săptămâni ne arată clar că avem de-a face cu o criză fără precedent în ultimele decenii a refugiaților în UE, căreia noi, membrii PE, trebuie să-i dăm un răspuns concret. Unul dintre instrumentele care ne stau la dispoziție este bugetul UE pe 2016. (…) avem datoria să ne punem o întrebare: sunt sumele prevăzute în bugetul pentru 2016 suficiente pentru a da un răspuns european eficient problemei refugiaților sau nu cumva aceste sume ar trebui mărite?”, a spus deputatul european.

Winkler a atras atenția asupra faptului că proiectul de buget aflat în atenția INTA a fost întocmit cu 4 luni în urmă, moment în care nu s-au putut anticipa cu mare exactitate dimensiunile la care a ajuns această criză.

“Bugetul pe 2016 finanțează agenda europeană pentru migrație, prevede finanțarea asistenței de urgență pentru statele membre cele mai expuse și asigură sume mărite pentru agenții europene cum ar fi FRONTEX și EASO – Biroul European de Sprijin pentru Azil. Proiectul de buget așa cum îl dezbatem noi astăzi a fost întocmit cu 4 luni în urmă, iar ultimele săptămâni au adus evoluții care, după părerea mea, justifică o majorare substanțială a banilor europeni destinați unui răspuns eficient la criza refugiaților”, a afirmat vicepreședintele INTA în dialogul pe care l-a avut cu deputatul european Reimer Böge (PPE, Germania), raportor în Comisia BUDG .

Potrivit lui Winkler, propunerea de buget al UE pentru 2016 a fost concepută cu un grad suficient de flexibilitate, existând rezerve de peste 2 miliarde de euro care pot fi redirecționate către cele mai importante priorități. În opinia sa, pe lângă investițiile necesare pentru Europa și prevăzute în Planul Juncker este crucială majorarea semnificativă a tuturor alocărilor care pot ajuta statele membre să facă față valului de refugiați. “Răspunsul la această criză trebuie să fie unul european pentru că singure statele membre nu pot să facă față crizei”, a mai spus Iuliu Winkler.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: