Acasă STIRI HUNEDOARA Winkler: Economia și societatea au nevoie urgentă de bună guvernare

Winkler: Economia și societatea au nevoie urgentă de bună guvernare

Atât economia, cât și societatea din România au nevoie urgentă de bună guvernare pentru a putea avansa pe drumul integrării europene, pentru a putea asigura atractivitatea economiei în fața investitorilor străini, dar și stabilitatea socială și reconstrucția de care avem nevoie pentru ca tinerii să nu mai părăsească țara și să-și construiască carierele și viitorul acasă. Acesta a fost principalul mesaj pe care deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) l-a transmis, luni, în cadrul dezbaterii organizate de Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (CFAS).  

”Construcția europeană se află într-un punct de cotitură. Este, cu siguranță, cel mai dificil moment de după căderea zidului Berlinului și prăbușirea Uniunii Sovietice. Pentru întâia oară, UE se confruntă cu plecarea unui stat membru. Este o situație din care toate părțile au de pierdut. În funcție de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European (PE) din 26 mai, Europa se poate îndrepta către o consolidare viitoare și reforme care să recâștige încrederea europenilor în Uniune sau dimpotrivă, se poate materializa scenariul euroscepticilor și al populiștilor, după care Brexit-ul devine un precedent și o decizie pe care să o ia și alte state membre”, a declarat Winkler în expunerea sa.

Europarlamentarul UDMR a afirmat că România este adepta construcției europene reînnoite, însă declarațiile trebuie însoțite de fapte concrete.  ”România este adepta construcției europene reînnoite, dar, cu siguranță, nu ajung declarațiile făcute în acest sens. Acestea trebuie urmate și de fapte. Decizii nefondate pot crea volatilitate și neîncredere în mediul de afaceri. Cel mai recent exemplu este al OUG 114, care bulversează funcționarea sistemului bancar, energetic și a altor domenii economice vitale. Asemenea acte, adoptate prin încălcarea prevederilor Codului fiscal și a legii finanțelor publice, au consecințe grave. Tocmai de aceea, UDMR a propus prorogarea OUG 114 până la 1 ianuarie 2020, timp care să permită dialogul cu mediul de afaceri, cu sistemul bancar și efectuarea studiilor de impact, fără de care asemenea măsuri nu ar trebui adoptate”, a subliniat Iuliu Winkler.

Vorbind despre prioritățile UE, deputatul european s-a referit și la etapele adoptării Cadrului Financiar Multianual 2021-2027. ”Decizia privind bugetul UE după 2021 va fi adoptată la finalul acestui an, ceea ce înseamnă că decizia va fi luată de către acei politicieni care vor fi aleși la 26 mai. Interesul României este salvgardarea Politicii Agricole Comune și a Politicii de Coeziune, acestea fiind cele două politici publice europene care asigură finanțarea unor importante proiecte de dezvoltare din țara noastră. Astăzi, UE este dominată de protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul UE. Sper ca aceste tendințe vor înceta după alegerile din luna mai, iar noua configurație politică a Parlamentului European va fi dominată de forțe proeuropene, care să reușească restartarea proiectului european și ieșirea din impasul în care se află azi întreaga UE”, a subliniat Winkler.

La dezbaterea organizată de CFAS la Casa Ille et Vilaine din Sibiu a participat o delegație de oameni de afaceri din Franța. Discuțiile au fost moderate de Daniela Chrzanovski, membru în conducerea Clubului, Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism din Sibiu, având la rândul său o expunere.

Delegația de oameni de afaceri din Franța se va deplasa în județul Hunedoara, marți, urmând să aibă o întâlnire cu primarul Devei, Florin Oancea, și viceprimarul Pogocsán Ferdinánd.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: