Acasă POLITICA Winkler: România îşi va recâştiga locul pierdut în 2014 în Parlamentul European

Winkler: România îşi va recâştiga locul pierdut în 2014 în Parlamentul European

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler a declarat, sâmbătă, că România îşi va recâştiga locul pierdut în 2014 în Parlamentul European, iar la alegerile din 2019, lupta se va da pentru 33 de locuri.

“România a fost reprezentată de 35, apoi 33 şi, din 2014, de 32 de europarlamentari. Acum, în dezbaterea post Brexit ne-a dus la următoarea concluzie: o parte din cele 73 de locuri vor fi rezervate pentru viitor, deci ele nu vor fi ocupate în 2019, asta însemnând că Parlamentul European va avea un număr mai mic decât cei 751 de membri. O altă parte din aceste locuri va fi distribuită unor state membre care în acest moment sunt reprezentate disproporţionat sau au apărut disproporţii în reprezentarea lor. România este unul dintre aceste state care recâştigă locul său pierdut în 2014, deci în 2019 ne vom lupta pentru 33 de locuri în Parlamentul European, noi, partidele politice şi formaţiunile politice”, a arătat Iuliu Winkler.

Deputatul european a arătat că, în aceste condiţii, UDMR trebuie îşi stabilească drept ţintă trei mandate şi că “are o şansă serioasă pentru a ţinti acest al 33-lea loc”.

“În 2014, în acest mandat sunt doi europarlamentari UDMR şi noi ne propunem, cu siguranţă, şi vom încerca să ne adresăm comunităţii, să întocmim strategiile cele mai potrivite pentru a avea o reprezentare consistentă, 2 sau 3, dar de preferat 3 europarlamentari, după 2019. În condiţiile în care România are 33 de europarlamentari, un mandat de europarlamentar înseamnă 3,03% din totalul voturilor. Asta înseamnă că o performanţă de peste 6% la alegerile pentru Parlamentul European ne duce către posibilitatea de a obţine şi al treilea loc pentru reprezentarea noastră”, a precizat Winkler.

Acesta a participat, sâmbătă, alături de europarlamentarul Csaba Sogor şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, la cea de a doua ediţie a taberei politice organizată de UDMR şi Conferinţa Tinerilor Maghiari din România (MIERT). Evenimentul are loc, de joi până duminică, în satul Subcetate, comuna Zetea, şi este destinat angajaţilor din structurile Uniunii, liderilor organizaţiilor de tineret şi celor interesaţi de politică.

 

Sursa: Agerpres

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: