AcasăSTIRIHUNEDOARAZeci de turişti, blocaţi în zăpadă în zona Staţiunii Râuşor, ajutaţi de...

Zeci de turişti, blocaţi în zăpadă în zona Staţiunii Râuşor, ajutaţi de salvamontişti

Zeci de turişti, între care şi copii, au rămas blocaţi cu maşinile în zăpadă, pe drumul care duce către staţiunea Râuşor, judeţul Hunedoara, fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru recuperarea lor.

Directorul Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat că a început să ningă viscolit vineri şi chiar dacă maşinile de deszăpezire au intervenit, nu au reuşit să facă faţă.

Astfel, vineri seara în zonă erau blocate în trei zone 30 de autoturisme, majoritatea fără lanţuri de iarnă. Întrucât autoturismele blocau drumurile, intervenţia maşinilor de deszăpezire a fost imposibilă.

„Atunci am coborât noi din staţiune cu două ATV- uri cu şenile şi cu o autospecială 4×4, am început să ducem în prima fază 20-25 de copii, femei, din maşini, să-i ducem la cabanele unde erau cazaţi şi pe urmă am trecut la munca de jos, adică să tragem maşinile, să le împingem, să le facem loc, le-am tras cu ATV-urile până în primele parcări”, a spus directorul Serviciului Salvamont Hunedoara, citat de Mediafax.

Zeci de turişti au fost conduşi la cabane de salvamontişti, până când drumul a fost deszăpezit.

Ovidiu Bodean a adăugat că, în staţiunea Râuşor, stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri, în urma ninsorilor de vineri, în zona de creastă ajungând la un metru.

„Chiar a fost un grup de turişti din Slovacia, am discutat cu ei, opt turişti care vor să meargă pe Retezat. Le-am spus că e exclus, nu au cum să ajungă în primul rând, dar totuşi au plecat. Le-am spus că, dacă e ceva, să ne sune, pentru ca e zăpada foarte mare şi e greu de mers, te afunzi în ea, nu e stabilă”, a declarat Ovidiu Bodean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc