Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Zile de sărbătoare la Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor...

Zile de sărbătoare la Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa

În aceste zile se aniversează 27 de ani de la constituirea primului nucleu al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa. Pentru a marca evenimentul, în aceste zile au loc mai multe manifestări. 

  • 18 noiembrie, ora 16,30, Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin, Reșița:

Vernisajul expoziţiei de fotografii: „Amintiri fotografice din Lisabona”, partea a II-a, realizată de Erwin Josef Ţigla. 

  • 19 noiembrie, ora 16,30, Centrul Social „Frédéric Ozanam“ Reșița:

27 de ani de la constituirea Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița. Expoziţie de fotografii „Sfânta Elisabeta“, realizată de Erwin Josef Ţigla și mini-expoziţie de filatelie „Sfânta Elisabeta“, din colecția Erwin Josef Ţigla.

  • 19 noiembrie, ora 17,30, Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“, Reşiţa:

27 de ani de la constituirea Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița. Sfântă Liturghie dedicată sfintei Elisabeta, patroana spirituală a Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa.

  • 21 noiembrie, ora 16,30, Palatul Cultural (sediul Teatrului de Vest), Reşiţa:

Program cultural la cea de-a 27-a aniversare a Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa. Participă: corul „Franz Stürmer“, formaţia „Banater Bergland”, precum și formaţia de dansuri populare germane „Enzian“,

toate din Reşiţa.

La ceas aniversar, Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa priveşte în urma ei, la cei 27 ani de activitate. Astfel, în perioada 19 noiembrie 1987 – 21 noiembrie 2014, Asociaţia a organizat sau co-organizat un număr de 3.630 manifestări, din care nu mai puţin de 101 din iulie a.c. până în prezent. Manifestări ca „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, „Zilele Literaturii Germane la Reşiţa”, „Parada Portului Popular German” sau „Copiii desenează ţinutul natal” fac parte integrantă din mişcarea culturală judeţeană şi naţională.

Asociaţia editează publicaţia lunară „Echo der Vortragsreihe” („Ecoul Asociaţiei”), care a apărut în această lună pentru a 299-a oară, alături de alte 89 de ediţii speciale, dedicate principalelor evenimente ale etniei germane din Banatul Montan. De asemenea trebuie amintite cele 61 de apariţii editoriale.

Restaurarea şi păstrarea unor monumente ale etniei germane din Reşiţa precum şi întreţinerea mormintelor eroilor necunoscuţi germani căzuţi în cele două Războaie Mondiale se află de asemenea în planul de activităţi al Asociaţiei, ca şi participarea prin intermediul formaţiilor culturale germane din municipiu la manifestări cultural-artistice din ţară şi de peste hotare.

Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, bazându-se pe cei 27 de ani de activitate, va contribui şi pe mai departe la viaţa culturală judeţeană şi naţională. Este crezul celor activi aici! La ceas sărbătoresc, adresăm un cuvânt de mulţumire tuturor acelora care au stat aproape de Asociaţie, cei care au ajutat-o şi sprijinit-o, dar şi membrilor ei, fără de care, astăzi, ea nu ar fi ceea ce este!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: