Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Zilele Palatului Cultural, la finalul acestei săptămâni în Reșița

Zilele Palatului Cultural, la finalul acestei săptămâni în Reșița

Ediţia din acest an a manifestării intitulate “Zilele Palatului Cultural” este dedicată Centenarului Marii Uniri şi va cuprinde, printre altele, piesa de teatru “Ziditori ai Marii Uniri”, un omagiu adus celor care s-au jertfit pentru împlinirea idealului de veacuri a poporului român.

Anul acesta, manifestarea ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, se va desfăşura între 20 – 23 septembrie.

“Am reuşit să formez un colectiv care îşi cunoaşte sarcinile, aşa încât să facem lucruri frumoase. Vom pregăti, pentru acest an, diferite acţiuni cultural-artistice, printre care, un simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, cu participarea unor personalităţi ale judeţului, o lansare de carte, prezentarea unei piese de teatru şi un spectacol susţinut de Filarmonica Banatului. Ca o premieră pentru Reşiţa, orchestra va fi formată doar din suflători şi solişti vocali”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, Nicolae Plujar.

Manifestarea va debuta la Palatul Cultural, în 20 septembrie, de la ora 17,00, cu o masă rotundă ce va avea ca temă Centenarul Unirii, care va fi urmată de o lansare de carte şi o expoziţie foto. Seara se va încheia cu piesa de teatru “Ziditori ai Marii Uniri”.

Ziua a doua, 21 septembrie, va cuprinde un spectacol susţinut de fanfara şi grupul vocal şi de dans ale Societăţii Culturale “Mihai Eminescu” din Coştei – Serbia, ansamblul folcloric “Reşiţa Română” şi ansamblul “Bârzava” din Reşiţa, care va avea loc de la ora 17,00.

Pe data de 22 septembrie, vor evolua, pe scena Palatului Cultural, fanfara “Doinitorii Caraşului” din Mercina şi fanfara din Grădinari, precum şi corurile Menestrelul al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, cel al Catedralei Episcopale din Caransebeş, grupul vocal “Ethos” al aceleiaşi episcopii, alături de corala “Contrast” din Timişoara, formată din solişti ai operei Române.

Duminică, 23 septembrie, în ultima zi a manifestării, reşiţenii au ocazia să participe la un spectacol susţinut de Filarmonica Banatul din Timişoara, programat a se desfăşura în Parcul Tricolorului, în dreptul Catedralei “Schimbarea la faţă”.

Tuturor participanţilor le vor fi înmânate cocarde cu însemnele centenarului, iar protagoniştii spectacolelor vor primi diplome şi câte o plachetă ce va reprezenta Palatul Cultural, atât la darea lui în folosinţă, cât şi la momentul actual, ca o amintire între trecut şi prezent, a precizat Nicolae Plujar.

Organizatori ai evenimentului sunt Asociaţia Culturală Reşiţa Română, cu sprijinul Episcopiei Caransebeşului, Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi Primăriei Reşiţa.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: