Acasă EDUCATIE Ziua Internaţională a Internetului, marcată la Deva

Ziua Internaţională a Internetului, marcată la Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, fidelă menirii ei de instituţie de cultură şi factor de educaţie, a dedicat o manifestare specială Zilei Internaţionale a Internetului, 29 octombrie. La Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, celor prezenţi în sală, elevi de la licee din Deva, li s-a prezentat istoria acestui atât de îndrăgit şi util mod de comunicare ce a ajuns să facă parte din viaţa cotidiană a fiecăruia dintre noi.

Momentul de cotitură în istoria utilizării computerului în comunicare îl reprezintă ziua de 29 octombrie 1969, când studentul american Charley Kline de la Universitatea California din Los Angeles a realizat prima interconectare a două computere aflate la mare distanţă, unul la Los Angeles şi celălalt la Stanford Research Institute.

În această zi s-a folosit pentru prima oară cuvântul „LOG IN”, atât de familiar şi indispensabil astăzi, un fel de cheie universală ce ne deschide mii de uşi către toate domeniile cunoaşterii în această eră a interdependenţelor şi a comunicării instantanee. A fost momentul care a revoluţionat întregul sistem de comunicare, de aici înainte s-a deschis o pagină nouă în ştiinţa şi tehnica omenirii.

Nici una dintre descoperirile ştiinţifice anterioare care de-a lungul secolelor au produs impact asupra dezvoltării omenirii – tiparul, telegraful, telefonul şi atâtea altele – nu a fost aplicată atât de rapid în viaţa de zi cu zi.

„Astăzi, existenţa noastră a devenit de neconceput în afara Internetului, instrument cotidian cu ajutorul căruia găsim răspunsuri la toate întrebările noastre. În fiecare zi utilizăm Internetul fie că e vorba de corespondenţă electronică, de accesul în reţelele de socializare, tot mai numeroase şi mai solicitate, fie că e vorba de transfer de date în toate domeniile, efectuarea de operaţiuni bancare şi comerciale on line etc. Pe scurt, nu se poate concepe în ziua de azi niciun domeniu de activitate în care Internetul să nu fie folosit”, spune directorul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu”, Sebastian Bara.

Limba însăşi a suferit transformări extraordinare, cuvinte precum accesare, downloadare, logare, folder sau, din păcate, virusare erau inexistente acum câțiva ani.

Viteza cu care Internetul a pătruns în viaţa noastră este uluitoare, iar istoria lui este la fel de captivantă ca un roman de aventuri.

“Ceea ce, însă, Internetul nu va putea detrona niciodată este bucuria citirii unei cărţi bune, în tihnă, răsfoind-o pagină cu pagină şi revenind asupra unor pasaje interesante. Cărţile în format clasic, de hârtie, cu mirosul de cerneală tipografică şi cu nişte coperte atrăgătoare vor rămâne încă multă vreme puncte de puternică atracţie pentru orice iubitor de lectură. Internetul aparţine viitorului, dar versul „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” va fi întotdeauna actual”, a conchis Sebastian Bara.

.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: