Acasă ADMINISTRATIE Ziua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

Ziua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

P1340486Jandarmii hunedoreni au ieşit în stradă de ziua lor (3 aprilie) şi au arătat cetăţenilor cât de bine sunt pregătiţi pentru a interveni în situaţiile în care este nevoie de sprijinul lor pentru a restabili ordinea şi liniştea publică.

Pentru prima oară, Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită într-un cadru larg, aproape de oameni, dovadă fiind şi numărul mare de participanţi la manifestări, în ciuda ploii mărunte care a căzut în Piaţa Victoriei din municipiul Deva.

Totodată, în premieră, Garda Drapelului de Luptă al Unităţii a fost echipată în ţinută militară similară uniformelor purtate de la jandarmi în urmă cu 163 ani.

La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi elevi din instituţiile de învăţământ.

“Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, doi ofiţeri şi un subofiţer, care s-au distins în misiunile îndeplinite,  au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolar Răducu.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar urmat de exerciţii demonstrative. Jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţiilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin, dar şi un exerciţiu de intervenţie profesională în care a fost prezentat modul de executare a unei arestări de mare risc.

În final jandarmii hunedoreni le-au prezentat celor invitaţi o parte din tehnica auto, de comunicaţii, dar şi echipament folosit de jandarmii din structurile montane şi din structurile mobile şi de intervenţie. Elevii prezenţi la manifestările dedicate zilei Jandarmeriei Române au putut proba echipamentul expus. Tot ei au fost cei care au primit insigne „Jandarm pentru o zi”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: