Acasă ADMINISTRATIE Ziua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

Ziua Jandarmeriei Române. Ţinute de gală prezentate în premieră

P1340486Jandarmii hunedoreni au ieşit în stradă de ziua lor (3 aprilie) şi au arătat cetăţenilor cât de bine sunt pregătiţi pentru a interveni în situaţiile în care este nevoie de sprijinul lor pentru a restabili ordinea şi liniştea publică.

Pentru prima oară, Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită într-un cadru larg, aproape de oameni, dovadă fiind şi numărul mare de participanţi la manifestări, în ciuda ploii mărunte care a căzut în Piaţa Victoriei din municipiul Deva.

Totodată, în premieră, Garda Drapelului de Luptă al Unităţii a fost echipată în ţinută militară similară uniformelor purtate de la jandarmi în urmă cu 163 ani.

La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi elevi din instituţiile de învăţământ.

“Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, doi ofiţeri şi un subofiţer, care s-au distins în misiunile îndeplinite,  au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolar Răducu.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar urmat de exerciţii demonstrative. Jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţiilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin, dar şi un exerciţiu de intervenţie profesională în care a fost prezentat modul de executare a unei arestări de mare risc.

În final jandarmii hunedoreni le-au prezentat celor invitaţi o parte din tehnica auto, de comunicaţii, dar şi echipament folosit de jandarmii din structurile montane şi din structurile mobile şi de intervenţie. Elevii prezenţi la manifestările dedicate zilei Jandarmeriei Române au putut proba echipamentul expus. Tot ei au fost cei care au primit insigne „Jandarm pentru o zi”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: