AcasăSTIRIZiua Națională se sărbătorește la biblioteca din Deva

Ziua Națională se sărbătorește la biblioteca din Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va dedica şi în acest an Zilei Naţionale a României o activitate specială, destinată în primul rând tineretului. În ziua de 26 noiembrie 2015, ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc o prezentare a semnificației zilei de 1 Decembrie, o trecere în revistă a evenimentelor care au precedat Marea Unire de la 1918 și evidențierea contextului intern și internațional în care s-a creat România Mare. Prezentarea se va baza pe o suită de imagini-document ce vor ilustra principalele evenimente politice care, în anul 1918, au adus Basarabia,  Bucovina şi Transilvania alături de Țara-Mamă. Vor fi bineveniți toți cei care, indiferent de vârstă, vor dori să afle sau să-și împrospăteze cunoștințele despre acest moment de răscruce din istoria națiunii noastre, 1 Decembrie 1918.

În finalul prezentării, vor fi adresate întrebări celor prezenți în sală, iar răspunsurile corecte vor primi drept recompensă premii constând în diplome  și cărţi oferite de biblioteca noastră.

De asemenea, cu această ocazie, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va amenaja o expoziţie de carte din fondul Bibliotecii, având ca temă Marea Unire de la 1918 şi participarea hunedorenilor la acest eveniment major al istoriei noastre.

Porţile Bibliotecii noastre vor fi deschise tuturor celor care vor să cunoască aceste cărţi, să le răsfoiască şi să discute pe marginea lor cu bibliotecarii noştri specialişti în istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc