Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Ziua Unităţii Germane, marcată în Banatul Montan

Ziua Unităţii Germane, marcată în Banatul Montan

Ziua Unităţii Germane a fost marcată în Banatul Montan, de elevii Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz”, care au luat parte la o masă rotundă privind cultura germană în cadrul proiectului “Artă şi cultură în Reşiţa Montană”.

“Ziua de 3 octombrie este una deosebită, pentru toţi cei care iubesc limba, cultura şi spiritualitatea germană. Este Ziua Unităţii Germane, ziua naţională a Republicii Federale Germania. Pentru noi este deja tradiţional să sărbătorim, an de an, acest important eveniment pentru poporul german, aici, la Colegiul Naţional Diaconovici – Tietz, unitatea de învăţământ a judeţului emblematică şi pentru limba germană, ca limbă maternă. Limba germană o sărbătorim, practic, şi prin acest eveniment, dar şi prin modul în care ducem mai departe limba, cultura şi spiritualitatea germană, în acest colţ de ţară”, a declarat preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa şi Colegiul Naţional “Diaconovici – Tietz” din municipiul de pe Bârzava au organizat o serie de acţiuni dedicate jubileului german.

“Pe 3 octombrie sărbătorim Ziua Unităţii Germane, ocazie cu care am desfăşurat mai multe activităţi. Ne bucurăm că elevii noştri găsesc, în orice prilej, o metodă de a învăţa. Gândindu-ne la unitate, ne gândim la valorile democraţiei, dar şi la faptul că noi românii trebuie să fim uniţi, luând exemplu de la ţările mai mari din Uniunea Europeană şi să încercăm să ne ridicăm la valorile acesteia”, a precizat directorul interimar al Colegiului Naţional “Diaconovici – Tietz” din Reşiţa, Viorica Gârtoi.

La Biblioteca Germană “Alexander Tietz” va fi prezentată o mică expoziţie filatelică dedicată aceluiaşi eveniment.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: