AcasăADVERTORIALCum să-ți securizezi cel mai bine telefonul? Iată 3 metode eficiente

Cum să-ți securizezi cel mai bine telefonul? Iată 3 metode eficiente

Telefonul mobil este indispensabil pentru toată lumea și a devenit un lucru foarte important. Ai informații despre conturile sociale sau e-mailuri personale. În ziua de astăzi, pot apărea foarte multe probleme în ceea ce privește siguranța. Tehnologia a evoluat atât de mult încât este foarte simplu să fie invadată intimitatea. Au existat și încă există cazuri foarte grave de încălcare a intimității sau furtului de identitate. Cel mai bine este ca toate informațiile personale de pe telefon să fie protejate pentru a evita apariția unor astfel de situații neplăcute. Încearcă să fi cât mai discret atunci când vine vorba despre viața ta personală.

Așadar, vom relata trei metode eficiente prin care îți poți securiza telefonul mobil, astfel încât să nu întâmpini probleme :

  1. Parolează-ți telefonul

Aceasta este una dintre cele mai simple recomandări, însă utilizatorii nu țin cont de ea. Utilizarea parolelor tip pattern (trasarea unor linii pe ecran) oferă un nivel ridicat de siguranță. Însă, este important de știut faptul că urmele pe care le lasă degetele pe ecran pot ajuta la depistarea parolei pattern utilizate. Cel mai bun tip de parolă este cea clasică, compusă din patru cifre.

2.   Protejează-l și la exterior, nu doar la interior

Telefonul mobil are nevoie de protecție la exterior, mai ales atunci când îl scapi din mână și există riscul de a-l strica și a nu mai fi funcțional. În acest caz, ai nevoie de o husă foarte rezistentă, așa că intră pe Lerato.ro pentru a o alege pe cea mai potrivită. Husele au ajuns cel mai popular accesoriu pentru  smartphone-uri deoarece oferă protecție și nu mai stai cu gândul că s-ar putea întâmpla ceva. Poți afla mai multe informații aici despre cele mai bune și performante accesorii. Există huse pentru fiecare tip de telefon în parte, chiar și pentru cele care sunt dedicate jocurilor.

3.   Verifică permisiunile aplicațiilor pe care le descarci

În momentul în care descarci aplicații de pe Internet, acestea cer permisiuni destul de ciudate și nepotrivite pentru ceea ce ai solicitat. Pe lângă permisiunile de bază, apar și altele care nu au nicio legătură și sunt în plus. Ai mare grijă la aplicațiile care îți solicită accesul la lista ta de contacte sau chiar îți solicită parola de email. Acestea pot avea obiective ascunse și siguranța ta poate fi pusă în pericol fără nici măcar să bănuiești. Este posibil să-ți fure identitatea și să pătrundă în fișiere sau chiar conturile bancare pe care le deții.

În concluzie, protecția 100% poate fi asigurată prin foarte mare grijă și atenție la tot ceea ce întâmpini online. Trebuie să fii întotdeauna precaut. Metodele expuse mai sus au rolul de a te pune în gardă și a fi cu băgare de seamă când accesezi tot felul de aplicații. Dacă ți se pare ceva ciudat când descarci o aplicație, atunci renunță la descărcarea acesteia și caută altceva care nu-ți pune în pericol  datele personale sau chiar propria siguranța. În cazul în care auzi sau ai ai trecut printr-o situație de acest gen, anunță autoritățile!

Sursa foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc