AcasăADVERTORIALTOP 3 vehicule ELECTRICE ce te ajută să eviți aglomerația orașului -...

TOP 3 vehicule ELECTRICE ce te ajută să eviți aglomerația orașului – Avantaje și dezavantaje

În ultimii ani, mijloacele de transport electrice par să câștige din ce în ce mai mult teren. Acest lucru este îmbucurător, deoarece acestea sunt mai sustenabile, mai ieftin de întreținut și mai rapide decât cele simple (cum e cazul bicicletei). Plecând de la mașina electrică, în prezent am ajuns să ne putem bucura de mijloace de transport electrice personale precum: bicicleta, scuterul, skateboardul sau chiar rolele. Dacă trăiești într-un oraș aglomerat și parcurgi o distanță considerabilă până la muncă în fiecare zi, viața ta s-ar îmbunătăți mult dacă ai folosi un astfel de vehicul. 

Top 3 vehicule electrice care te scapă de claxoane și înjurături

  1. Bicicleta electrică

Fără a detrona bicicletele clasice, varianta electrică al acestui mijloc de transport pare a fi ideală pentru deplasarea prin oraș. Care sunt persoanele care pot profita la maxim de o astfel de bicicletă? Suprinzător, chiar și cei în vârsta, ce nu mai au o mobilitate la fel de bună. Deoarece varianta electrică îți permite să circuli la o viteză constantă fără a fi nevoit să dai din pedale, indiferent că mergi la deal sau la vale, aceasta poate fi folosită cu succes de persoane mai în vârstă. Dacă nu știi de unde ai putea achiziționa o astfel de bicicletă, găsești mai multe modele pe dbsolar.ro, la un preț accesibil. 

Printre avantajele bicicletei electrice se numără faptul că poți alege dintre mai multe modele, unele fiind chiar pliabile, ceea ce permite o depozitare ușoară. Dacă e să ne uităm la dezavantaje, trebuie să știi că hoții sunt mereu cu ochii pe bicicletele electrice, așadar va trebui să ai sisteme de securitate foarte bune. 

  1. Trotinetă electrică

Atunci când erau mici, copiii aveau adesea o trotinetă pe care o percepeau, mai degrabă, ca pe o jucărie, nu ca pe un mijloc de a ajunge de la A la B. Azi, această „jucărie” a ajuns să devină o modalitate de transport practică și distractivă pentru adulți. Prin atașarea unui motoraș și a unei baterii, trotineta aceasta te poate plimba pe trotuar, de acasă până la muncă și înapoi. 

Față de bicicletele analizate mai sus, acestea sunt mai ieftine. În plus, nu este greu să înveți să le folosești, deoarece toată lumea știe să se dea pe trotineta. Atunci când le achiziționezi, fii atent la dimensiunea roților. Cu cât sunt mai mici, cu atât îți vor limita mai tare mișcările. De asemenea, spre deosebire de alte forme de deplasare electrice, viteza tricicletelor este mai mică. 

  1. Roata electrică și hoverboard

Aceasta este o invenție nouă, inspirată, probabil, din skateboarduri. De asemenea, se găsește pe piață în mai multe forme: o roată cu două pedale (de o parte și de alta), orientarea acesteia putând fi orizontală sau verticală, sau o placă cu două roți (hoverboard). Toate sistemele se bazează pe echilibru pentru executarea manevrelor. 

Acestea sunt foarte populare în rândurile copiilor, care ies cu ele pentru plimbări cu prietenii prin oraș sau prin parc. Totuși, modelele pentru adulți pot fi la fel de practice. Oricare dintre acestea te ajută să te deplasezi mai rapid prin oraș, fără să îți faci griji prea mari pentru depozitare, deoarece dimensiunea acestora este mult mai mică, în comparație cu o bicicletă sau o trotinetă. 

Alege un mijloc de transport electric! Nu ai nimic de pierdut dacă, atunci când faci achiziția, o faci bine informat. Te vei bucura de viteză, vei scăpa de aglomerație și vei contribui la un mediu mai curat. 

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc