Acasă STIRI Arcaşii Cetăţii, la Orăştie

Arcaşii Cetăţii, la Orăştie

Cetatea Orăştiei, situată chiar în mijlocul oraşului, în zona istorică, poate deveni sâmbătă o destinaţie cât se poate de agreabilă pentru acest sfârşit de săptămână.

Turiştii care vor veni în Cetatea Orăştiei vor avea prilejul să ia lecţii de tir cu arcul de la membrii „Ordinului Arcaşilor de Hunedoara”. Este vorba de o acţiune organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Orăştie, cu scopul punerii în valoare a cetăţii şi a celor două biserici care se află în curtea interioară a acesteia.

Acţiunea este denumită „Arcaşii Cetăţii” şi reprezintă o primă „cărămidă” pusă la temelia unei serii de manifestări culturale, care au două direcţii de acţiune. Din punct de vedere al istoriei, se poate reînvia arta tirului cu arcul, ca una dintre cele mai vechi forme de luptă folosite în ţara noastră. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont şi de faptul că oamenii iubesc mişcarea, sportul, în general, iar acest gen de manifestări sunt bine primite de public, spunea directorul muzeului din Orăştie, Mihai Căstăian.

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, cei interesaţi pot vizita Cetatea Orăştiei, iar acolo vor primi, din partea specialiştilor, şi informaţiile necesare despre acest monument istoric.

De asemenea, pot fi văzute bisericile Evanghelică şi Reformată, din curtea cetăţii, accesul publicului fiind liber. Cele două au fost construite la un interval de 600 de ani una lângă cealaltă.

Manifestarea se află la prima ediţie şi este organizată de muzeul din Orăştie, bisericile Evanghelică şi Reformată, în colaborare cu Ordinul Arcaşilor de Hunedoara.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: