AcasăALERTAAvertizare COD GALBEN de inundații în vest

Avertizare COD GALBEN de inundații în vest

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare COD GALBEN de fenomene hidrologice periculoase pentru intervalul 17.10.2013 ora 09:00 – 17.10.2013 ora 20:00, fiind vizate bazinele hidrografice superioare ale Crișului Alb.

Ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 12 ore se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice superioare ale Crișului Alb (județele Hunedoara și Arad) și Arieșului (judetul Alba), pentru intervalul 17.10.2013 ora 09:00 – 17.10.2013 ora 20:00. Se așteaptă scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat pentru stiridinvest.ro că în cazul în care situația o impune, există un plan de intervenție pentru limitarea efectelor unor posibile inundații în zonele indicate, Prefectura Hunedoara fiind pregătită chiar și pentru evacuarea persoanelor  care sunt direct amenințate de o posibilă viitură pe râul Crișul Alb.

 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc