AcasăSTIRIHUNEDOARAColegiul Naţional "Decebal" Deva, excelență în învățământul bilingv francofon

Colegiul Naţional „Decebal” Deva, excelență în învățământul bilingv francofon

Ambasadorul Franței la București, Michele Ramis, a acordat astăzi Colegiului Naţional „Decebal” din Deva distincţia „LabelFrancEducation” pentru excelenţa în domeniul învăţământului bilingv francofon. Este astfel confirmată calitatea sistemului de educaţie în limba franceză, dar şi competenţa profesorilor care predau în sistem bilingv la acest colegiu.

„Sunt foarte bucuroasă să vizitez această instituţie care a primit distincţia ”LabelFrancEducation” anul trecut. Este o distincţie care confirmă excelenţa în educaţie în predarea limbii franceze, în sistem bilingv. Ea reprezintă recunoaşterea competenţelor profesorilor acestei şcoli, a programelor, a sprijinului avut din partea Inspectoratului Şcolar”, a declarat ambasadorul Michele Ramis.

La rândul său, directorul Colegiului Naţional „Decebal” Deva, Florin Ilieş, a spus că procedura de candidatură pentru obţinerea distincţiei a fost una complexă şi a vizat aspecte calitative ale învăţării şi predării limbii franceze în cadrul secţiilor bilingve ale instituţiei de învăţământ pe care o conduce. Potrivit acestuia, primele clase cu predare bilingvă s-au înfiinţat în anul 1993, iar de atunci elevi ai liceului devean au reuşit să ajungă în funcţii importante graţie cunoaşterii limbii franceze.

„Recunoaşterea oficială a meritelor învăţământului bilingv de la Colegiul Naţional Decebal din Deva se datorează întregii echipe pedagogice a profesorilor de limba franceză şi de discipline nonlingvistice predate în limba franceză – matematică, chimie, geografie”, a spus Ilieş.

Colegiul Naţional „Decebal” Deva a obţinut ‘LabelFrancEducation’ pentru excelenţă în domeniul învăţământului bilingv francofon în 30 august 2018, printr-o hotărâre a Ministerului Europei şi Afacerilor Externe francez.

În lume sunt 285 de licee din 53 de ţări care au primit distincţia LabelFrancEducation, dintre care 13 sunt instituţii de învăţământ din România.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc