AcasăSTIRIContinental a investit 1,9 mil.euro într-un sistem de depozitare gestionat de roboţi...

Continental a investit 1,9 mil.euro într-un sistem de depozitare gestionat de roboţi la fabrica din Timişoara

Grupul Continental a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem de depozitare integral automatizat destinat fabricii de componente electronice din Timişoara, gestionat prin intermediul unor roboţi care funcţionează pe bază de baterii.

Acesta este şi primul asemenea echipament din fabricile automotive din cadrul Continental la nivel mondial. 

”Suntem orientaţi spre performanţă, iar acest obiectiv poate fi atins şi susţinut doar dacă se iau în considerare toate trendurile şi condiţiile impuse de către piaţa de profil. Una dintre aceste cerinţe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaţilor noştri şi de calitatea produselor noastre. Achiziţionarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular şi ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură”, a explicat Ralf Luchs, directorul unităţii de producţie.

Sistemul de depozitare integral automatizat este gestionat prin intermediul unor roboți care funcționează pe bază de baterii. Roboții colectează și stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic, iar ulterior le rearanjează și livrează automat către stații de ridicare dedicate.

Acest echipament ocupă 1000 metri pătrați și conține 42.500 de cutii. Instalarea lui asigură reducerea cu 50% a suprafeței totale folosite inițial în acest scop și oferă servicii mai rapide, mai ergonomice și mai conforme la un cost mult mai redus. Integrarea acestuia este încă un pas pe care fabrica din Timișoara îl face în direcția industriei de tip 4.0.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc