AcasăSTIRIHUNEDOARADevenii sunt chemaţi să dea "mână cu mână" în faţa Primăriei şi...

Devenii sunt chemaţi să dea „mână cu mână” în faţa Primăriei şi în curtea Bibliotecii Judeţene

Devenii sunt aşteptaţi să sărbătorească Mica Unire mâine, 24 ianuarie, în faţa Primrăei dar şi în curtea Bibliotecii judeţene. Manifestările includ şi un simpozion pe teme istorice organizat de către Asociaţia Profesorior de Istorie. 

La 24 ianuarie 2014 se împlinesc 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută în istorie şi sub denumirea de „Mica Unire”.   Asociaţia Profesorilor de Istorie „CLIO”, filiala Hunedoara organizează vineri, 24 ianuarie, de la ora 12.00, în Piaţa Unirii, din faţa Primăriei Municipiului Deva, o Horă a Unirii, urmată de o dezbatere având ca temă „Unirea Principatelor”, dezbatere la care vor participa elevi de la mai multe şcoli şi licee din Deva.

La rândul ei Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva întâmpină şi serbează Ziua Unirii Principatelor Române printr-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul zilei de 24 ianuarie. Anul acesta, manifestările vor începe la ora 1000, în curtea Bibliotecii unde se va dansa, ca în fiecare an, Hora Unirii. La Hora Unirii din acest an vor lua parte elevi de la gimnaziile și liceele din Deva. De la ora 1030, în incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene, elevilor de gimnaziu prezenți în sală li se va oferi prilejul să urmărească, în imagini, Povestea Unirii. De asemenea, expoziția de carte dedicată Unirii va întregi atmosfera de sărbătoare. de la ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li se va prezenta portretul lui Alexandru Ioan Cuza.

În finalul prezentării, elevilor li se vor adresa întrebări legate de Unirea din 1859, cei care vor răspunde corect fiind recompensaţi cu premii constând în diplome și cărţi oferite de Bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc