AcasăSTIRIEnergeticienii de la Mintia, cu petiția la Prefectură după ce a pornit...

Energeticienii de la Mintia, cu petiția la Prefectură după ce a pornit Paroșeniul

[ad_1]

Decizia conducerii CEH de a porni grupul energetic de la Termocentrala Paroșeni nu este înțeleasă de energeticienii de la Mintia. Tocmai această decizie i-a determinat pe energeticieni să ducă o petiție la Prefectură. Și asta pentru că, dacă Termocentrala Mintia nu funcționează, mii de apartamente din Deva, dar și majoritatea școlilor, nu au apă caldă și căldură.

Fără cărbune pentru Mintia

Termocentrala Mintia a fost oprită săptămâna trecută din lipsă de cărbune. Conducerea CEH spunea că termocentrala va fi repornită atunci când va exista un stoc care să-i permită funcționare.  Scuza, a fost doar o poveste. Decizia de marți a conducerii CEH a nemulțumit energeticienii de la Mintia.

”În această dimineață a fost sincronizat grupul de la Paroșeni cu SEN. Deva rămâne în frig. Motivul nu a fost comunicat. Economic nu poate fi, deci doar o prostie sau răutate și asta pentru că funcționarea grupului de la Paroșeni nu aduce mai multe venituri decât Mintia”, spune Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Ca urmare a deciziei CEH energeticienii de la Mintia vor merge la Prefectura Hunedoara cu o petiție. Și asta pentru că economic, spun ei, nu se justifică funcționarea grupului de la Paroșeni. Nici economic, nici din prisma faptului că Mintia asigură și apă caldă și căldură pentru mii de apartamente din Deva, dar și pentru școli.

Președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, spune că va sesiza toate instituțiile statului, inclusiv Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Și asta pentru că mii de deveni nu au apă caldă și căldură în plină pandemie.

Trebuie menționat că huila extrasă de la minele din cadrul CEH nu ajunge pentru funcționarea ambelor termocentrale din cadrul complexului.

Conducerea CEH nu a putut fi contactată pentru a explica ce se va întâmpla cu Mintia.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc